www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kyläseuran kuulumisia

Kyläseuran johtokunta kokoontui ensi kertaa uudella kokoonpanolla tammikuun alkupuolella. Kaikki olivatkin reippaasti paikalla. Mukava juttu!

Kyläseuran puheenjohtaja Marjo Merivirta

Varapuheenjohtajaksi valittiin Erkki Heinovirta, sihteeriksi Sari Heiskanen ja rahastonhoitajana ansiokkaasti jatkaa Marja Riikonen. Heille onnittelut ! Johtokunnan uusia jäseniä ovat Pirkko Järviniemi ja Sari Heiskanen. Entisinä ja tuttuina johtokunnan jäseninä jatkavat Riitta Hakanen, Pekka Salonen ja Valto Koskinen. Varajäseninä ovat Sisko Ruth ja Veikko Riikonen. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla tiimimme vaikutti hyvin keskustelevalta ja puheliaalta. Mielipiteitä kerrottiin rohkeasti. Hyvä niin! Yhdessä hyvä porukka saa asioita eteenpäin ja yhteistyössä on ” poweria”. Jokaisen meidän osaaminen, erityiset tiedot ja taidot ovat tervetulleita ja mahtava rikkaus. Toivonkin johtokunnallemme intoa ja rohkeaa mieltä koko vuodeksi.

Viime lehdessä oli juttu Kirsti ja Reino Koskisesta, kultahääparista. Sitä oli mukava lukea… niin kaunis ja hauskasti kirjoitettu. Kultahäät – siinä onkin jokaiselle avioparille mallia ja haastetta elämän polulle. Lämpimät onnittelut Koskisen pariskunnalle. Koskiset tekivät rahalahjoituksen kyläseuralle ja lahjoitusvaroilla hankittiin Kylätalon keittiöön uusi ja tehokas sähköhella. Kaunis kiitos lahjoituksesta! Uutta hellaa tutkittiin ja ihasteltiin. Samalla totesimme, että kyllä nyt kelpaa kokkailla.

Kiitokset kylänraitista ja kevyen liikenteen edellytysten parantamisesta olevasta keskustelusta ja palautteesta! Olin Yhteydessä ko. asiasta Korpilahden aluelautakunnan, Paula Määtän kanssa. Hän lupasi jo alustavasti kertoa kyläseuran terveisiä tästä asiasta 29.1.2009 olevassa kokouksessa. Tiehallinnosta on siis jo käynyt edustajat asiaa tutkimassa ja seuraava askel onkin aloitteen tekeminen. Lähiaikoina päätetään vuoden 2010 määrärahoista Vespuolella ja varmasti myös mietitään ”porkkanarahojen” käyttösuunnitelmaa. Aloite tulee tehdä kehitysjohtaja Rusaselle ja näillä näkymin seuraavaan Korpilahti-lehteen tulee yleistä informaatiota millä tavoin erilaisia aloitteilta laitetaan eteenpäin jne. Asia siis etenee pikku hiljaa ja vielä kiitos Paula Määtälle!

Kokouksessamme päätettiin hakea myös toiminta-avustusta kyläseuralle Jyväskylän kaupungilta. Avustusta käytettäisiin kylälehden nettisivujen ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Nettisivuilla onkin paljon kävijöitä ja se palvelee hurjan hyvin . Se on sitä tämän päivän viestintää, joka kehittyy ja laajenee koko ajan. Tässäkin asiassa on tärkeää pysyä ajan tasalla, joten toiminta-avustus olisi ihan paikallaan.

Jo perinteeksi muodostunut laskiaistapahtuma Mustalahden P-paikalla päätettiin järjestää tänäkin vuonna. Tapahtumasta vastaa kyläseura. Eipä muuta kuin kaikki koko perheen voimin nauttimaan ulkoilmasta ja hauskasta tunnelmasta laskiaissunnuntaina.

”Heh heh hee, näin lapset pulkkailee
mäenlasku meille maistuu
ja laskiaisen pullat paistuu…”

LUMISIA TALVIPÄIVIÄ
MARJO MERIVIRTA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 2/helmikuu 2009]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke