www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Terveisiä Korpilahden alueseurakunnan Vespuolen päiväkerhosta

Päiväkerholaisia ohjaajansa kanssa Putkilahden kylätuvassa

3-6 -vuotiaat päiväkerholaisetkin ovat nyt sitten Jyväskylän seurakuntalaisia. Mikään ei kuitenkaan tämän kevään aikana muutu, vaan toiminta jatkuu entisenlaisena. Korpilahdelle on aina ollut ominaista, että laajan pitäjän lapset pääsevät seurakunnan päiväkerhoon lähellä kotiaan. Siitä pidetään onneksi vielä kiinni, joten Vespuolen perheidenkään ei tarvitse ajella keskustaan lasta tuomaan. Tulevaisuudesta en voi kuitenkaan mennä varmasti lupailemaan, sillä päätösvalta ei ole allekirjoittaneen käsissä.

Mikä siten muuttuu? Tukea suuresta Jyväskylän seurakunnasta saadaan ainakin kerhojen turvallisuusasioihin. Vespuolen kerhossa on jo pitkään ollutkin toinen aikuinen avustamassa, mutta niin ei ole vielä kaikissa lapsiryhmissä. Tapaturman, sairaskohtauksen, tms. sattuessa on oltava kaksi aikuista, jotta lasten turvallisuus voidaan taata. Nyt on annettu ylhäältä ohje, ettei kukaan lastenohjaaja työskentele enää yksin. Lisäresursseja on myös luvassa, sillä huhtikuun alusta 2009 pitäisi uuden lapsityönohjaajan aloittaa työt Korpilahden ja Säynätsalon alueseurakuntien yhteisenä työntekijänä. Kaksi päivää viikosta hän tulee olemaan korpilahtelaisten käytettävissä vastaten alueen lapsi- ja perhetyöstä. Käytännön lapsiryhmätyötä jatkavat edelleen tutut lastenohjaajat Paula ja Leena vaihtuvine kerhoavustajineen.

Putkilahden kylätupa on ollut ihanteellinen paikka kokoontua. Tyttövoittoisessa ryhmässä on tällä hetkellä yhdeksän lasta, mikä on oikein sopiva määrä.

Kahden aikuisen ohjauksessa ryhmässä toimimista on mukava harjoitella. Aina löytyy syli, johon voi hetkeksi kiivetä, kun siltä tuntuu.

Vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan kerhotouhuja. Päiväkerho on lapsen oma juttu, jossa onkin tarkoitus oppia irtaantumaan hetkeksi vanhemmista, mutta se ei tarkoita sitä, etteivätkö vanhemmat voisi silloin tällöin tulla seurailemaan oman lapsen puuhailuja.

LASTENOHJAAJA PAULA PAANANEN
KUVAT: OSMO WEIJO

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 2/helmikuu 2009]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke