www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Seurakuntatyölle siunaus

Korpilahden alueseurakunnassa vietettiin juhlaa 25.1.2009. Juhla alkoi jumalanpalveluksella Korpilahden kirkossa, jossa yhteydessä toimitettiin uuden alueneuvoston ja Korpilahden alueseurakunnan työntekijöiden tehtävään siunaaminen.

Korpilahden kirkon alttaritaulu on vuodelta 1905. Sen on maalannut Wilho Sjöström. Aiheena on "Tulkaa minun tyköni kaikki".

Korpilahden alueseurakunta esittelee toimintaansa internetissä osoitteessa www.korpilahdenseurakunta.fi

Alueseurakunnan kappalainen Timo Iskala saarnasi jumalanpalveluksessa. Hän puhui seurakunnasta uskonyhteisönä, jossa usko yhdistää erilaiset ihmiset.

”Seurakunta on Kristuksen seurakunta, joka vaivattuna ja syntisenä elää tässä maailmassa, - elää tässä maailmassa ja jo Jumalan valtakunnassa.

Eikä mikään ole yhtään mitään, ellei seurakunta julista. Julistaminen tarkoittaa tässä kaikkea sitä työtä, mihin Kristus meitä kehoittaa. Tämä uskonyhteisö seisoo vain Kristuksen varassa. Uskon ja Kristuksen varassa on hyvä tehdä työtä, elää ja kuolla.”

Iskala jatkoi: ”Jumala vaikuttaa meissä tekemisen ja tahtomisen. Niin kauan kuin Kristus näkyy, tämä on seurakunta ja seurakunta on olemassa, koska Kristus on seurakunnan pää. Näin sanotaan Raamatussa, mutta myös seurakunta on Kristuksen ruumis, jossa me sen erilaisina jäseninä palvelemme toistamme ja myös tarvitsemme toistamme. Korpilahden seurakunta on saanut tämän muodon ja tunnettu tästä muodostaan koko Suomen kirkossa.

Toivon ja rukoilen, että Korpilahden alueseurakunta voi jatkaa ja pystyy jatkamaan tässä muodossa eteenpäin.”

Jumalanpalveluksen jälkeen juhla jatkui seurakuntatalolla. Tilaisuudessa muistettiin seurakuntatyön ansiomerkein pitkäaikaisia vapaaehtoistyöntekijöitä, luottamushenkilöitä ja työntekijöitä sekä luottamushenkilömerkein valtuuston puheenjohtajia.

AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 2/helmikuu 2009]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke