www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Eläväiset laskiaispeijaiset Virran Puodilla

Virran Puodilla otettiin varaslähtö laskiaiseen ennakkoluulottomissa monotansseissa lauantaina 21.2. Musiikista huolehtivat ”saastuttaja ei maksa” -periaatteella paikallaolijat ja käytännön toteutuksesta vastasi Matin karaoke kaikennähneen karaokeisännän pokerinaamaisella kokemuksella. Tilaisuus oli hengeltään sukua kesäisille laulujuhlille ja on osoitus pohjolan sitkeän kansan kyvykkyydestä pitää väkisin kivaa vaikka talvipimeällä.

Liikkeelle talvi-iltaan oli lähtenyt reipashenkinen joukko pikkupakkasta pelkäämättömiä kyläläisiä ja naapurikylänkin ihmisiä. Tarjolla oli laulannan ja nesteytyksen lisäksi Ritun tarjoilemana maukasta madesoppaa – tiedättekö muuten, mikä on lakimiehen ja mateen ero? V. toinen on pohjamutia tonkiva, limainen nutipää ja toinen on kala. Sopan tarjoilu pakkasessa on mainio, vaikkakin ikivanha mutta uusiokäyttöön käypäinen idea! Laskiaiseen olisivat jälkkärinä sopineet lisäksi rasvaiset räiskäleet taikka vanhanaikainen mummon ultra-terveellinen pannari. Resepteistä on paras vaieta, jottei terveysapostoleilla pimahda päässä. Ehkä ensi talvena?

Sairon Kari jatkoi missiotaan nauravan kulkurin äärellä. Sikälihän tätä voi pitää suorastaan kansanterveydellisesti hyvänä asiana, että nauru parantaa halvalla ja pidentää ikää. Intialaisessa naurujoogassakin nauretaan vaikka väkisin kimppanaurua, siitä on sanonta ”Fake it, fake it, untill you make it!” Kaupan omasta väestä riittää laulajia myös, Kati ja Jupe esittivät duetoiden mm. Ultra Bra:ta ”…täytyy mennä tanssitunnille ja minä jäin seisomaan lumeen.”. Samaten duetoi rohkeasti kauppiaspariskunta Jyrki ja Marita muutaman kerran.

Toppatakit päällä tanssivat useat immeiset humppaa ja muuta verenkiertoa edistävää liikuntaa pakkasessa terassin puolella. Osa porukasta luotti enemmän pakkasnesteytykseen taikka lämpimään juomaan. Ämyrit oli järjestetty myös terassin puolelle, jotta tanssille saataisiin tahti. Muutoin vain huuhkajien huhuilua talvisin kuuleva kylänraitti sai raikua, kun vanhat vaihtuivatkin uusiin säveliin.

Hauskuus saavutti luonnollisen loppuliukunsa joskus puolenyön aikaan. Toivottavasti vielä potkukelkka luisti, ja oli niitäkin jotka jatkoivat iltaa ns. lämpimissä tiloissa. Selvästi jotain on tarttunut karnevaalirymystä pohjolaankin. Älkää silti heitelkö vaatteita pois, pakkasessa ainakaan.

Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 3/maaliskuu 2009]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke