www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Jazz-it tulee – oletko valmis

Putkilahden Jazz-it järjestetään yhdennentoista kerran.

Lähes yhtä monta kertaa ovat olleet mukana Jyväskylän Puhallinorkesteri ja Jytke BigBand. Uusia tuttavuuksia Putkilahdessa ovat Dickhawks ja Tyly Kohtalo.

Putkilahden jazzien järjestelyyn osallistuu nyt ensi kertaa Korpilahden musiikkiyhdistys Ry. Musaryn www.musary.net puheenjohtajana toimii Pekka Näkki, joka huolehtii myös siitä että ääni kuuluu.

Jyväskylän Puhallinorkesteri on perustettu vuonna 1961 ja toimi aluksi nimellä Keski-Suomen Reserviläisjärjestöjen soittokunta. Tällä hetkellä Jyväskylän Puhallinorkesterissa on noin 40 soittajaa, mutta tarvittaessa JPO esiintyy myös pienemmillä kokoonpanoilla. Orkesterin sisällä toimii myös vaskiseitsikko Simeoni.

Ohjelmistosta löytyy musiikkia erilaisiin tilaisuuksiin ja tarkoituksiin. Puhallinorkesteri voi esittää niin vakavaa hengellistä ja kirkollista musiikkia kuin kevyempää viihde- ja tanssimusiikkia. Konserteissa soitetaan usein juhlavaa ja vaativampaa koti- tai ulkomaista konserttipuhallinmusiikkia.

Jyväskylän Puhallinorkesteri www.jporkesteri.com on toimintansa aikana vastannut useiden maakunnallisten sekä valtakunnallisten suurtapahtumien musiikkiohjelmista, viimeksi mm. Jyväskylän Kalevan Kisoissa v. 2007. JPO on esiintynyt ympäri Suomea sekä myös ulkomailla (Ruotsi, Norja, Tanska, Saksa, Sveitsi, Tsekinmaa ja USA). Orkesteri on Suomen Puhallinorkesteriliiton jäsen ja se toimii Jyväskylän kansalaisopiston ryhmänä.

Kapellimestari Nikke Isomöttönen (s. 1976) on valmistunut musiikkipedagogiksi Keski-Suomen konservatoriosta, pääinstrumenttinaan klarinetti. Orkesterinjohtoa hän on opiskellut Juha Törmän ja Torsten Lindforsin johdolla, sekä kuoronjohtoa Rita Varosen johdolla. Lisäksi hän on osallistunut Jorma Panulan, Atso Almilan, Pertti Pekkasen, Tõnu Kaljusten ja Paul Niemistön mestarikursseille. Isomöttönen toimii 31.12.2009 saakka projektipäällikkönä Harrastajamusiikin kehittäminen Keski-Suomessa (HARMUS) -kehittämishankeessa, johon liittyen hän johtaa Jyväskylän Puhallinorkesteria, Mieskuoro Sirkkoja, Jyväskylän oopperakuoroa sekä Jyväskylän sotaveteraanikuoroa.

Jytke Big Band sataman yössä

Kansalaisopiston ryhmänä vuodesta 1997 alkaen on toiminut myöskin Jytke BigBand www.jytke.com , jonka ohjelmisto sisältää perinteisen bigband-musiikin lisäksi monipuolista tanssimusiikkia. Kapellimestarina toimii Mika Heltelä.

Nelinaisinen showbändi the Dick Hawks www.dickhawks.com on lennellyt menestyksekkäästi jo 13 vuotta.

Alkuperäinen soitinkokoonpano (rummut, basso, kitara, kosketinsoittimet, vaihtuva omalaatuinen sälä sekä neliääninen lumoava laulu) on pysynyt ja soitto vain kypsynyt vuosien keikkareissuilla. Haukkojen tuore show “Meijerireivit” nähtiin ensimmäisen kerran 7.3.2009 Jyväskylän Punaniskassa täyden baarin kannustaessa. Showssa kuultiin kottikärryllinen hauskoja juttuja ja hinkillinen hittejä kuten Keinokäärme, Oodi kurkulle, Käviskö? ja Tero. Domina, Doris, Daisy ja Dia Dolorosa toivottavat keikoille tervetulleeksi kaikki vanhat ja uudet fanit.

Jyväskyläläinen Tyly Kohtalo www.myspace.com/tylykohtalo on vääntänyt miesasiallista suomibluesia jo kunniakkaat 17 vuotta.

Kitaristi Veli-Pekka ”Pökö” Jäppisen riemukkaat sanoitukset ovat oodi suomalaiselle miehelle. Miehelle, joka jää kiinni nurkan takana naukatusta kossusta, opiskelee mykkäkoulussa, saa kotiläksytystä, kasvaa tossun alla ja nauttii säännösteltyä rakkauselämää. Bändi jakaa lauluissaan mm. ohjeita uroksille naisten kaatoon. Vaikutteita soittoon on haettu puuvillapelloilta Varpaisjärveltä.

Yhtyeen kokoonpano: Pekka Pulkkinen, laulu ja huuliharppu, Veli-Pekka Jäppinen, kitara, Seppo Järvinen, kitara, Teemu Liehu, koskettimet, Jari Korhonen, basso ja Jouni Kinnilä, rummut.

TIEDOT KOKOSI TAPIO LEINO

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 5/toukokuu 2009]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke