www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Luonto on lähellä Päivin sydäntä

Kävelin tässä eräänä sunnuntaiaamuna, auringon paistaessa, kaunista punaista taloa kohti. Linnut lauloivat iloisesti…. ihana aamu!

Soitin ovikelloa ja Päivi Elfvengren avasi pirteänä oven. Olin siis menossa haastattelukäynnille ja vein tuliaisena Putkilahden kyläkirjan, jota Päivi olikin jo jonkin aikaa odotellut.

Mutta, heti siis asiaan. Mikäs Päivin toi Uudestakaupungista tänne Putkilahdelle, maalle? No, kaiken ydin taitaa olla nykyinen aviomies Lasse. Kohtalo järjesteli myös Päiville vakituisen työn Jämsästä fysioterapeuttina ja hän onkin viihtynyt Putkilahdella jo vuodesta 2007 lähtien. Heinäkuussa 2008 Päivi ja Lasse sitten vihittiin. Niin se elämä vain kuljettaa!

Vaikka Päivi on elänyt lapsuutensa maalla, niin silti pitkät etäisyydet aluksi kauhistuttivat. Linja -autotkaan eivät kulkeneet! Pikkuhiljaa asioihin tottui ja nyt Päivi ei enää lähtisi kaupunkiin asumaan. Täällä maalla kun on niin rauhallista ja ihana luonto ympärillä. Luonto onkin kokonaisuudessaan Päivin sydäntä lähellä. Sienestys ja marjastus kuuluvat harrastuksiin, kuin myös lenkkeily, hiihto, uinti, suunnistus ja voimistelu. Todella aktiivinen nainen! Päivi on toiminut myös kansalaisopiston naisten jumppapiirin vetäjänä Putkilahden kylätalolla. Osallistujia on ollut kiitettävästi ja mukavaakin on ollut.

Nyt kevään korvalla Päiviä innostaa pihan ja puutarhan laitto. Myyrät ovat kylläkin myllänneet innokkaasti pihaa. Mahtaakohan kaikki kukkasipulit olla syöty?

Lopuksi kyselin Päiviltä tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita. Hän kertoo olevansa onnellinen juuri tässä hetkessä ja toiveena on pysyä terveenä. Myös se, että täällä saisi elää ja asua, eikä koskaan tarvitsisi muuttaa pois, jos luoja suo, olisi toiveena.

Elämän ihania säteitä oli myös kurkkia Päivin ja Lassen keittiön ikkunasta, kun kottarainen kävi innolla tutkimassa pesäpönttöä…. jospa tuonne vaikka muuttaisi!

Tervetuloa Putkilahdelle, Päivi!

MARJO MERIVIRTA
KUVA: LASSE ELFVENGREN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 5/toukokuu 2009]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke