www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Viattomuuden lauluja Tammijärven koululla

” huilullain kun soitellen, laaksot täytin riemullain…”

Näillä sanoin kajahti lasten kirkkaat äänet, kun ”VIATTOMUUDEN LAULUJA” -konsertin ensi-ilta alkoi. Juuri ennen ensimmäistä laulua taitava huilisti (Tiinakaisa Hintze) oli soittanut taianomaisia säveliä huilullaan. Tammijärven koulun sali oli täynnä konserttivieraita, mukana myös kauempaakin tulleita sekä oppilaiden vanhempia ja sisaruksia. Hämärässä salissa, salaperäisten valojen katveessa, (valaistus Korpilahden teatteri) konserttimme kirkkaana tähtenä loisti valloittava Arja Koriseva. Hänen äänensä taipui kauniisti Toni Edelmannin herkkiin ja upeisiin säveliin.

Arja osasi innostaa pienet ja suuret lapset parhaimpaansa. Hymyt ja iloiset ilmeet tarttuivat kaikkiin läsnäolijoihin.

Mutta nämä pienet tähdet… viattomat lapset, muruset, he olivat kaikki juuri sellaisia Luojan luomia. Joku tutki varpaitansa, toinen haukotteli syvästi. Pienet tytöt heiluttelivat ihanien hameidensa helmoja. Lasten panos tässä konsertissa oli se tärkein. He lausuivat runoja lapsen äänillään. Laulamisen ilo, pikkuinen jännitys, itsensä voittaminen ja onnistuminen sekä kaverin kannustus. Mahtavia koettuja asioita!

Jokainen lapsi arvokkaana osana hienoa kokonaisuutta, joka varmasti jää mieleen loppuiäksi.

Moni yleisössä herkistyi ja kyyneleitä pyyhittiin. Koskettavat sanoitukset (Hector ja Leena Havukainen) ja sävelet loivat lämpöisen tunnelman.

” Ilma nauraa kuin oisi mutkalla, vaarat vihreet on ihan tutkalla… HAH HAH HAA!

Naurulaulun alkaessa yleisökin sai kehotuksen nousta tanssahtelemaan iloisen laulun mukana. Arja Koriseva pyörähteli ja tanssi upeassa puvussaan (puvustus ja lavastus Heidi Manninen) ja oli kuin kukkanen. Hän luki myös laulujen lomassa lasten itsensä kirjoittamia runoja ja tarinoita. Olipa erään pojan oma runo kauniista punarinnasta saanut sävelen Toni Edelmannilta. Kuulimme tuon laulun kantaesityksen konsertissa. Poikien street dance osuus ei jättänyt sekään ketään kylmäksi. Hauskoja ja taitavia liikkeitä, akrobatiaa, rytmiä, aplodeja! Mahtavaa musiikkia! (äänentoisto A-P. Laukkanen) WAU! Rohkeita poikia kerrassaan!

Putkilahden omat tytöt saivat kunnian esiintyä soololaulajina. Essi Aaltonen esitti vakuuttavasti laulun ”Karitsa”, ihanan pehmoinen pehmokaritsa kainalossaan. Janna Salminen lauloi herkästi kauniista kukkamerestä. Myös viulisti (Julia Weijo) aiheutti upealla soitollaan oikein kunnon vilunväreitä.

” uinu pienoinen, oottaa tuolla huominen. Uinu yön virtoihin, kuu peittää kultaan sinutkin…”

Kirkonkylän koulun tyttöjen sykähdyttävä tanssi jäi mieleen. Se oli koskettava ja kaunis. Tytöt olivat kuin unen keveitä keijukaisia. (koreografia Hanne Oravakangas)

Loppuhuipennuksena soi upeasti ”Armo, rauha, rakkaus”. Laulu kaikui mahtavasti ja nyt , jos koskaan, sai kaivaa nenäliinat käsilaukusta. Yleisö nousi seisomaan ja taputti! Hienosti meni! Ihastuneita huokauksia kuului monesta penkistä. Helpotuksen ja onnelisuuden tuomat hymyt karehtivat lapsien huulilla. JEE!

Näin upean konsertin saimme aikaiseksi yhdessä. Kodin ja koulun yhteistyötä parhaimmillaan! Sydämelliset kiitokset vanhemmille, joita ilman tämä projekti ei olisi voinut olla sitä, mitä se nyt oli. Kiitos Toni Edelmannille järkkymättömästä luottamuksesta ja vahvasta visiosta tässä projektissa sekä lauluista, jotka varmaan moni vielä osaa vuosienkin päästä.

MARJO MERIVIRTA
TAMMIJÄRVEN KOULUN KOULUAVUSTAJA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 6/kesäkuu 2009]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke