www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kylälle uusia asukkaita

Putkilahden kylätalon taakse, Rantasen Ilarin perheen entiseen taloon, saatiin juhannuksena uusia asukkaita.

Eräänä heinäkuisena iltana kävin siellä tervehdyskäynnillä ja kyläkirja kainalossa viemisinä, tietenkin.

Ulko-oven pielessä pötköttelivät mustat kissat, vihreät silmät hehkuen. Aurinko lämmitteli raukeita kissoja mukavasti. Ovikelloa soittaessani koira haukkui innokkaasti ja pian talon isäntä, Petteri Laavisto avasi oven. Siellähän minua jo odoteltiinkin!

Mistäpä uudet kyläläiset ovat tänne tulleet? Petteri kertoi käyneensä Turussa syntymässä, mutta on kotoisin Oittilasta, jossa hänellä on myös mökki. Talon emäntä, Tiina Ollikainen, sanoi tulleensa Jämsän kautta Jyväskylään ja nyt sitten Putkilahteen. Tänne he kertoivat muuttaneensa melkein kuin sattumalta. Kylä vaikuttaa molemmista ihanalta paikalta ja muutamiin ihmisiinkin on jo hiukan tutustuttu. Virran Puodin karaokeillassa on tullut jutusteltua paikallisten kanssa. Eiköhän pian tutuiksi tulla!

Varsinainen hurmuri onkin talon reipas poika, Jesperi 6v. Kaveri on oikea haastattelijan unelma-asiakas! Juttua tuli ja kysymyksiini hän vastaili iloisesti. Jesperi menee 1. luokalle kouluun. Harrastuksista puhuttaessa hän ilmoittaa mielipuuhikseen pyöräilyn, pallon potkimisen ja jousiammuntaakin on jo kokeiltu. Myös karate kiinnostaa kovasti miehenalkua. Ihan “lemppareita” ovat koiranpennut, joita voi helposti lenkittää. Talossa on myös oma ajokoira, Viivi, mutta se taitaa olla aika vauhdikas lenkitettävä.

Tiina työskentelee Korpilahden kirpparilla ja viikonloppuisin Jämsässä ravintolassa. Harrastuksia ei kuulemma ehdi olla minkäänlaisia, mutta kyllähän nuo kodin lemmikit niitä varmasti ovat. Haastattelijan varpaita ainakin välillä kutitti pienet kissanpennut. Ihanan söpöjä ja niin hentoisia. Oli aivan pakko kokeilla ja ottaa yksi pentu syliin. Ihania!!!

Petterillä on oma työnsä Jyväskylässä, Muurski pienkonekorjaamolla, jossa on myös myyntiä. Isäntä harrastaa Viivi-koiran kanssa metsästystä. Hän kuulukin Oittilan hirvimiehiin ja onkin varmaan monille Putkilahden metsästäjille jo tuttu mies.

Todella mukavaa, että saimme uusia kyläläisiä ja ennen kaikkea pieni poika kylänraitin varrelle. Ainakin oma poikani, Robert, on jo käynyt tutustumassa uuteen leikkikaveriin ja on todella iloinen uudesta kaverista, jonka kanssa helposti vierähtää puuhatessa koko päivä.

Tervetuloa Putkilahteen koko perheelle, kissoille ja koiralle!

TEKSTI: MARJO MERIVIRTA
KUVA: VALTO KOSKINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 8/elokuu 2009]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke