www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Heipä hei, kyläläiset!

"Syksy on ja kesä on pois,
talvea ootellaan.
Syksyisen tuulen, soivan
nyt kuulen, kuu loistaa
taivaalla."

Keltaiset puiden lehdet, kylmä tuuli, kuulas aurinko, tähtinen taivas... pimeää. Ihana syksy ympärillämme! Tällä hetkellä en tiedä mitään sykähdyttävämpää kuin pimeät illat ja kotona lämmittävä tuli. Himmeät tuikut tekevät huoneesta niin salaperäisen. Syksy on ehdottomasti suosikkini vuodenajoista. Me täällä Suomessa saamme nauttia kaikista neljästä vuodenajasta. Kaikki ne ovat niin erilaisia ja ainutlaatuisia. Kesä oli lämpöinen ja täynnä ystävien vierailuja, touhua ja kasvimaan vaalimista. Välillä kuitenkin laiskuus iski pahasti ja rikkaruohot pääsivät valloilleen. Lämpimät illat keräsivät ihmisiä yhteen nauttimaan herkuista: makkarasta ja mansikoista. Niissä on kesän makua! Nyt syksyllä haluan mennä metsään ja kerätä paljon sieniä ja marjoja. Metsän tuoksu on ihana! Sinne voi huoletta jättää surut ja murheet ja vaikka lauleskella ilot. Tyttäreni Emma ja mieheni ovat innokkaita sienestäjiä. Mustia torvisieniä on jo kuivattu isot kasat. Sienestys on kuin aarteen metsästystä! Ilmankos siitä nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin.

Putkilahden kyläseuran johtokunta on kokoontunut säännöllisesti ja ahkerasti. Menneen kesän jazzit, taideleiri ja muutkin leirit sujuivat upeasti. Suurkiitos Tuomisen Sohville, joka teki monia juttuja kylälehteen kesäajan tapahtumista. Kyläseuran johtokunnalla on edessään vilkas loppusyksy. Hanke kylätalon eri lämmitysvaihtoehdoista laitetaan piakkoin käyntiin. Alustavasti on tutkittu eri vaihtoehtoja, kysytty tarjouksia ja vertailtu hintoja jne. Hyvä ja perusteellinen pohjatyö on tärkeää, jotta juuri kylätalolle löytyisi paras vaihtoehto. Tuohon hankkeeseen sisällytetään myös ulkovaraston kunnostaminen ja sinisen koulun päädyn tilojen kunnostus. Mahtavia ja hyviä tiloja onkin järkevää hyödyntää, eikä pitää vain tavaran säilytyspaikkana.

Ottakaa kyläläiset ja kesäasukkaat rohkeasti kyläseuraan yhteyttä, jos teillä on mukavia ideoita kaikkien meidän iloksi ja hyödyksi. Meidän yhteinen kylämme on upea ja ainutkertainen, johon jokainen asukas tuo oman mausteensa. Meissä on monenlaista osaamista ja taitoa, jota voisi jakaa. Tuntuu "ihan oikeesti" (niinkuin lapset sanoisivat) hienolta ja terveellä tavalla ylpeältä sanoa, että asun Putkilahdessa.

Mutta, nautitaan rakkaat ystävät, kauniista syksystä, pimeistä ja sateisista illoista. Ei muuta kun kynttilät esiin ja omat kullanmurut kainaloon vierihoitoon.

Marjo Merivirta

MARJO MERIVIRTA
PUTKILAHDEN KYLÄSEURAN PUHEENJOHTAJA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 10/lokakuu 2009]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke