www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

MYÖHÄISSYKSYN HÄMÄRÄSSÄ

Tänä syksynä marraskuinen hämärä syvenee kylämme ihmisten mielissä todella synkäksi: Virran Puoti on sulkenut ovensa. Asia on vaikea, sillä lähin kauppaliike on kaukana Korpilahden keskustassa. Toivotaan kuitenkin vielä, että asiat järjestyisivät hyvään suuntaan ja kauppamme voisi jatkaa toimintaansa tulevaisuudessa.

Ikävän uutisen rinnalla täällä tapahtuu toki hyviäkin asioita: Putkilahdessa rakennetaan, tänne paluumuutetaan, opiskellaan, hoidetaan puutarhoja, luodaan monipuolista taidetta ja iloitaan toinen toisestamme.

Elämämme kulkuun sisältyy monia merkkipäiviä, sekä historiallisia että yksityisiä. Meidän kaikkien suomalaisten koskettavimpiin muistoihin nousee se kohtalokas päivä, jolloin talvisota alkoi. Se päivä oli 30. marraskuuta 1939. Seuratessamme kansamme kohtaloita tuosta päivästä eteenpäin voimme vain kumartaa päämme ja ihmetellä, että olemme vielä olemassa suomalaisina ja ehyenä kansakuntana.

Myöhäissyksyn hämäryyden keskellä hiljennymme kallisarvoisten muistojen äärelle. Pyhäinpäivänä käymme hautausmaalla sytyttämässä kynttilät omaistemme haudoille. Pimeydessä liekehtivä kynttilämeri on vaikuttava näky, joka koskettaa syvältä. Surun matka on yhteinen.

Joulukuun alussa sytytämme juhlakynttilät maamme itsenäisyyden kunniaksi ja viemme muistoseppeleet sankarihaudoille ja vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkille.

Marraskuun viimeisenä sunnuntaina alkaa adventtiaika, joka on kristikunnassa Vapahtajamme syntymäjuhlaan valmistavaa aikaa. Adventtikynttilät sytytetään vuorollaan ja hiljennytään joulun odotukseen.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 11/marraskuu 2009 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke