www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kansainvälisiä vieraita Putkilahdessa

Professori Eira Korpinen kertoi, että Jyväskylän yliopistossa opiskelee vuosittain noin 1000 ulkolaista opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Kaupunkilaisia toivotaan osallistumaan kansainvälisen osaston organisoimaan ystäväperhetoimintaan. Toiminnan tarkoituksena on kotouttaa opiskelijoita suomalaiseen elämään.

Eräs toimintaan osallistuja on kasvatustieteen lehtori (emerita) Marja-Leena Husso. Viime vuonna hänellä oli amerikkalaisia opiskelijoita; tänä vuonna mukana on ollut taiwanilaisia opiskelijoita. Tutustuin Marja-Leena Hussoon hiljattain. Hänen kuultuaan, että meillä on kesäpaikka Putkilahdessa, hän sanoi, että haluaisi näyttää tytöille lehmiä ja navettaa sekä pyysi, voisinko tiedustella Putkilahdesta tällaisella tilalla käyntiä. Soitin Ylätalolle isäntä Erkki Hakaselle ja tiedustelin asiaa, ja sovittiin vierailupäiväksi 22. päivä marraskuuta.

Kuvassa oikealta Erkki Hakanen, Eira Korpinen, Jai Chih Chiang, Miao Ru, Liu-Ju Chen,Erkki Pitkänen ja Kirsti Tuomi

Marja-Leena oli kutsunut meidät ensin kotiinsa lounaalle ja nautittuamme monipuolisen aterian, pääsimme vihdoin matkaan. Pelkäsin, että isännällä olisi jo kiire navettaan lypsylle, vaan ei isäntä näyttänyt ollenkaan hätäiseltä. Hän kertoi leppoisasti sukutilastaan, tilan hoidosta ja karjastaan. Lehtori Erkki Pitkänen käänsi asiat taiwanilaisille englanniksi. Sen jälkeen mentiin navettaan tutustumaan lehmiin. Isäntä oli varannut muovisia laseja, joihin hän lypsi käsin lämmintä maitoa retkeläisille. Oli harvinainen tilaisuus maistaa juuri lypsettyä maitoa. Hyvää oli ja jotkut santsasivatkin. Matka oli mielenkiintoinen.

Lämpimät kiitoksemme Ylätalon isäntäväelle Eija ja Erkki Hakaselle.

KIRSTI TUOMI

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 1/tammikuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke