www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Joululauluilta Seuralassa

Nuorisoseuran järjestämä joululauluilta Seuralassa 5.12.2009 saavutti ilahduttavan suuren suosion. Talo oli täynnä väkeä ”vauvasta vaariin” asti. Joululaulut ovat kansallisia aarteitamme ja niitä halutaan laulaa joka joulunaikaan; niin laulettiin tässäkin tilaisuudessa hyvillä mielin ja täysin rinnoin.

Ilta aloitettiin nauttimalla kuumaa glögiä, piparkakkuja ja joulutorttuja; riisipuuron ja sekahedelmäsopan vuoro oli ohjelman loppupuolella. Herkuttelujen ohessa oli tilaisuus vaihtaa kuulumisia tuttujen kesken ja tehdä tuttavuutta uusien asukkaiden kanssa. Sananlaskussakin sanotaan: ”Ei suul vallan syör, sillä puhutaan kans.”

Illan ohjelman aloitti lauluyhtye Pulmuset laulamalla Mirja Könnön haitarisäestyksellä ”Kynttilöiden syttyessä” ja ”Elämää juoksuhaudoissa”. Lauluillaan he halusivat kunnioittaa ajankohtaista Suomen itsenäisyyspäivää ja muistaa talvisodan syttymistä 70 vuotta sitten.

Seuraavaksi näyttämölle hypähtivät Janika Alhola, Saga ja Sofia Kuokkanen sekä Riikka ja Anna Häkkinen esittäen Janika Alholan suunnitteleman dicgotanssin/Chris´man birls.

Tyttöjen rytmikkään tanssin jälkeen oli taas laulun vuoro.

Tarja Simola ja Marjo Merivirta eläytyivät herkästi lauluihinsa ”Joulu” ja ”Joulupukki suukon sai”.

Laulujen jälkeen lavalle ilmestyivät nuoret voimistelijattaret Aurora Ruth ja Jenina Salmela.

Tyttöjen taidokkaan notkeat liikkeet paljastivat katsojille, että voimistelua on harrastettu jo pidemmän aikaa.

Reippaan esityksen loputtua Marjo Merivirta siirtyi jälleen pianon ääreen ja säesti Janna Salmista hänen laulaessaan Jukka Kuoppamäen sanoittaman ja säveltämän kauniin laulun ”Aavistus”. Sitten esiintymisvuoron sai Jenina Salminen, hän soitti pianolla ranskalaisen sävelmän ”Heinillä härkien kaukalon”.

Ja jälleen saatiin kuulla laulua. Marjo Merivirran säestyksellä Janna Salminen ja Emma Merivirta lauloivat rakastetun joululaulun ”Varpunen jouluaamuna”.

Puolivuotias Hilma seurasi joululauluillan ohjelmaa tyytyväisenä, olihan ohjelmaa suorittamassa Hilman oma isomummokin, Maire Järvinen.

Sitten alkoikin meno ja meininki, kun lavalle pyrähti lavan täydeltä tonttuja. Kas vaan, siellähän vilistivät punaisissa piippalakeissaan tontut: Janika, Toni, Teemu, Saga, Sofia, Riikka, Anna, Janna, Henriikka, Katariina, Ellen, kaksi Auroraa ja kaksi Jeninaa. Posket punaisina Mirja Könnö pani parastaan haitarilla ja yleisö lauloi mukana ”Nissepolkkaa” ja ”Tonttujen jouluyötä” ja tontut leikkivät mukana minkä tossuiltaan kerkesivät. Siellä heiteltiin välillä kärrynpyöriä ja kuperkeikkoja ja milloin mitäkin vauhdikasta menoa lavalla nähtiin. Nykyiset tontut näyttävät osaavan muutakin kuin piirissä pyörähtelyä.

Joululauluillan etukäteen suunniteltua ohjelmaa täydensivät ex-tempore-esityksillään pienet piipertäjät: Ilpo, Sanni, Teppo ja monet muut, jotka osallistuivat omalla herttaisella tavallaan kaikkeen, mitä ympärillä tapahtui. Puolivuotias Hilmakin seurasi menoa tyytyväisenä levittäen aina välillä kasvoilleen ihanan valloittavan hymynsä.

Joulupukki oli pitänyt vuodentakaisen lupauksensa ja tuli kuin tulikin pusseineen ja paketteineen taas kaikkien riemuksi. Vanhaa hyvää tapaa noudattaen lapset lauloivat pukille tervetuliaislaulun.

Tilaisuuteen oli järjestetty myös myyjäispöytä, josta sai ostaa lahjoitettuja tuotteita nuorisoseuratoiminnan hyväksi.

Joululauluilta on siitä erikoisen kiitettävä tilaisuus, että se kokoaa kylän väen yhteen. Nuorisoseuran puheenjohtaja Pentti Könnö totesikin onnistuneen illan päätteeksi: ”Tällaisia tilaisuuksia pitääkin ruveta järjestämään useammin.”

Putkilahden Nuorisoseura kiittää kaikkia joululauluiltaan osallistuneita: talkooväkeä, lahjoitusten antajia ja ostajia, ohjelman suorittajia ja hyvää yleisöä.

TEKSTI: AUNE TURUNEN
KUVAT: OSMO WEIJO JA AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 1/tammikuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke