www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

TALVISYDÄMEN HYVIÄ UUTISIA

On mukava aloittaa vuosi kertomalla hyviä uutisia. Olemme pitkästä aikaa saaneet nauttia oikeasta kunnon talvesta. Lunta ja pakkasta on riittänyt joka puolelle maata, niin myös tänne meidänkin kyläämme. Talven iloja on ollut tarjolla niin hiihtäjille kuin mäenlaskijoillekin. Ja mäkiähän meillä riittää! Hieno kokemus on myös nähdä valkoiseen pukuunsa verhoutunut talvinen luonto, joka on huikaissut silmiämme suorastaan ylimaallisella kauneudellaan. Kyllä neljä vuodenaikaa on meille suomalaisille suuri rikkaus.

Putkilahtisille tämän talven erittäin hyvä uutinen on kauppamme toiminnan jatkuminen kylällämme. Olemme saaneet nuoren yrittäjän, Kati Knuutilan, uudeksi toimitusjohtajaksi Virran Puotiin. Katin äiti, Marita Kivinen, jatkaa jo aiemmin kaupassa aloittamaansa työtä tyttärensä tukena ja työtoverina. Nyt olisi kaikkien kyläläisten pidettävä huolta siitä, että kaupassa riittää asiakkaita ja näin luoda osaltamme edellytyksiä kauppatoiminnan jatkumiselle. Nyt on aika puhaltaa yhteen hiileen ja olla mukana kaikin voimin tukemassa kauppiaidemme menestymistä kylällämme.

Hyviä uutisia toivotaan kertyvän pian lisääkin. Odotteluasteella muhiva kylänraittimme kevyenliikenteenväylä -asia on toivottavasti saanut uutta virettä Jyväskylän kaupungin kehitysjohtaja Timo Rusasen vieraillessa Putkilahdessa. Toivottavasti tämä hanke ei toteutuakseen vaadi niin pitkää aikaa kuin aikanaan Kärkisten silta. Pidetään toivoa yllä.

Hyviä uutisia on tarjolla myös Korpilahdelta. Vanha kunnan virastotalo on saanut uuden ilmeen remontin myötä ja jatkaa nyt toimintaansa kuntalaisten palvelupisteenä. On hieno asia, että Jyväskylän päättäjät suostuivat antamaan korpilahtisille tällaisen etuuden. Tutussa talossa on miellyttävää käydä hoitamassa asioitaan tai poiketa kirjastossa, joka sekin on nyt hyvällä paikalla entisessä kunnanvaltuustosalissa.

Tervetullut uutinen on sekin, että Korpilahti saa uuden seurakuntatalon ja vieläpä nopealla aikataululla, sillä talon pitäisi valmistua vuoden 2011 loppuun mennessä. Suunnitelmien mukaan koko kirkonmäen alueesta tulee entistäkin komeampi.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 2/helmikuu 2010 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke