www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kinkerit kylätalolla

Putkilahden kinkerit pidettiin keskiviikkona 10. helmikuuta kylätalolla. Tällä kertaa kinkerit valmisteltiin talkootyönä ja niiden isäntäväkenä olivat Annikki ja Oiva Saarinen. Kyläläisiä paikalle oli kokoontunut 25 henkeä.

Tilaisuuden aluksi vietettiin leppoisa yhdessäolon hetki nauttien kahvista ja herkullisista leivonnaisista.

Vanhaa kinkeriperinnettä noudattaen alueseurakuntamme vs. kirkkoherra Antti Koivisto johdatti kinkeriväen ”läksyihin”, joita olivat tälle vuodelle Luomiskertomus 1. Moos. luvut 1. ja 2. sekä Katekismuksesta 1. käsky.

Koiviston pohjustuksen jälkeen aiheista syntyi vilkas keskustelu, jossa asioita pohdittiin monilta eri näkökulmilta.

Virrenveisuu on sekin osa kinkeriperinnettä. Oman kanttorimme sijaisena paikalla oli Säynätsalon alueseurakunnan kanttori Outi Krank. Hänen opastuksellaan virsiläksynä ollut virsi 463 tuli tutuksi kaikille. Lisäksi laulettiin yhdessä useita virsiä.

Kinkereillä käytiin läpi myös kinkeripiirin toimintakertomus ja tilit. Entiset toimihenkilöt valittiin uudelleen, samoin kylänvanhimpana jatkaa Oiva Saarinen. Yhteisvastuukeräyksestä huolehtivat Aino Riikonen ja Sisko Ruth.

Ensi vuoden kinkeripaikasta ei vielä sovittu. Jos joku haluaa kutsua kinkerit kotiinsa, niin olisi hyvä ilmoittaa siitä ajoissa kirkkoherran virastoon.

AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 3/maaliskuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke