www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Simolan villisikatilalla suosittu tapahtuma

Jo perinteiseksi pääsiäisajan tapahtumaksi Putkilahdessa muodostunut Simolan villisikatilan avoimet ovet -päivä sai tälläkin kertaa suuren suosion. Edes sade ja ennätyksellisen kurainen keli eivät estäneet tulijoita, joita saapui sekä läheltä että kaukaa suurin joukoin. Yrittäjäperhe Tarja, Reijo ja Jafet Simola olivat itsekin iloisen yllättyneitä suuresta kävijämäärästä.

Villisiat kiinnostivat kaikenikäisiä vierailijoita.

Sikatarhan tyytyväiset asukit eivät olleet moksiskaan aidan takana kulkevista ihmisistä, vaan jatkoivat kaikessa rauhassa omia touhujaan maata tönkien tai kiipeillen aikansa kuluksi mäen rinteessä puiden ja kivien välissä. Taisipa muutama köllötellä katoksessa pahnakasojenkin kätköissä. Tarhassa asustelee keskimäärin noin sata villisikaa, määrä vaihtelee riippuen kulloisistakin porsimisen tai teurastuksen ajankohdista.

Kodan nuotiolla grillailtiin villisikamakkaroita ja kahvikin pysyi kuumana.

Villisikoihin tutustumisen lisäksi vierailijoille oli järjestetty muutakin mukavaa ohjelmaa ja myös suuhunpantavaa. Sika-aitauksen lähellä olevassa kodassa leijui nokipannukahvin ja nuotion hehkussa grillattavan villisikamakkaran herkulliset aromit. Vierailijat istuskelivat kodan hämärässä pitkillä penkeillä nautiskellen lämpimistä antimista kukin halunsa mukaan. Villisikatuotteita oli tarjolla myös kotiin viemisiksi.

Noita-akkojen iloinen tapaaminen Järvelässä 3.4.2010.

Ilman jännitystä ei tämäkään pääsiäisaatto mennyt. Miten olikaan juuri nyt Järvelän nurkille kokoontunut aikamoinen joukko noita-akkoja! Mitähän taikoja tulivatkaan tekemään? Huh! Uskotaan nyt kuitenkin, että kilttejä noitia he kaikki olivat, sillä näkyivätpä auttelevan porukalla talon väkeä parhaan kykynsä mukaan. Laulaa lurauttelivatkin aina välillä! Mutta voi sitä naurua ja puheenporinaa! Hyvälle mielelle tuosta tulivat toisetkin.

Avoimien ovien -päivä Järvelässä kului rattoisasti niin vierailijoilta kuin tapahtuman järjestäjiltäkin. Samalla monelle kävijälle avautui näkemys maaseutuyrittäjän elämän arjesta.

TEKSTI JA KUVAT
AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke