www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Vuoden päivät

On kulunut kutakuinkin vuoden päivät siitä, kun ajelimme muuttokuorman kanssa Korpilahdelle. On ollut monellakin tapaa miellyttävää muuttaa tänne asumaan ja tulla työskentelemään. Ensinnäkin, olemme perheessämme pitäneet Keski-Suomea kotiseutuna, koska olemme täällä pitkään asuneet ja onhan rakas vaimoni täältä Jyväskylästä kotoisin. Näin ollen suurin osa ystävistämme asuu täällä Keski-Suomessa. Toiseksi, Korpilahden Osuuspankki on toiminnallisesti ja taloudellisesti vahva paikallinen pankki, joten olen iloinen kun saan olla näin innoittavassa työpaikassa kehittämässä Korpilahtea. Ja mikä parasta, avointen ja sosiaalisten keskisuomalaisten ihmisten kanssa on kiva olla tekemisissä ja hyvä tehdä yhteistyötä!

Tuomas Kupsala lapsineen.

Mutta maailma muuttuu myös tulevien vuosien päivinä. Yksi muutos on jo tapahtunut, kun nyt huhtikuussa otetaan aikaisempaa laajemmin käyttöön vapaaehtoisesta yksilöllisestä eläkevakuutuksesta tuttu verokohtelu pitkäaikaissäästämisessä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että säästäjä voi maksaa erityiselle pitkäaikaissäästämisen tilille varoja siten että maksetut summat ovat verotuksessa vähennyskelpoisia 5 000 euroon saakka. Tämän tilin kautta varat voidaan edelleen sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin, talletuksiin sekä joukkovelkakirjalainoihin, jolloin sijoitustoiminnan toteuttaminen on joustavampaa kuin eläkevakuutuksessa. Eläkevakuutus tulee säilymään edelleen verotuettuna eläkesäästämisen muotona uuden mahdollisuuden rinnalla. Kerromme mielellään lisää uudistuksen yksityiskohdista.

Toinen muutos tulee lähiaikoina, kun Euroopan komissio on asettanut tavoitteeksi muodostaa Euroopan talousalueelle maksuliikettä koskevan kotimarkkina-alueen. Alueeseen kuuluvat kaikki 27 EU-maata sekä Islanti, Liechtenstein, Monaco, Norja ja Sveitsi. Tätä kutsutaan ns. SEPA-maksualueeksi. SEPA on lyhenne sanoista Single Euro Payments Area, yhtenäinen euromaksualue. Uudistus on osa eurooppalaista integraatiota. Se yhtenäistää euromääräisten maksujen ehdot ja osapuolien oikeudet ja velvollisuudet sekä käytännöt ja standardit maksamisen peruspalveluiden osalta. Konkreettisesti tämä on jo näkynyt maksukorttien uudistumisessa sirukorteiksi. Muutoksen myötä tilinumerot päivittyvät kansainvälisiksi, ns IBAN–tilinumeroiksi, kun tilinumeroon tulee lisänä kansainvälinen maatunnus. Mutta nykyinen tilinumero on vielä oikein käyttökelpoinen. Korpilahden Osuuspankilla onkin vielä tilinumeroita vapaana ja holvissa tilaa, joten sydämellisesti tervetuloa pankkiimme asioimaan myös uudet asiakkaat.

Hyvin me pärjätään näidenkin muutosten kanssa, kuten on pärjätty aikaisempienkin muutosten. Meitä on täällä Korpilahden Osuuspankilla kaksitoista pankkialan ammattilaista ainoastaan Teitä varten. Mielellämme varaamme Teille erikseen ajan, jotta voimme rauhassa vaikkapa ihmetellä EU-muutoksia ja samalla tuumata Teille parhaiten soveltuvia pankkiratkaisuja. Vuoden päivien aikana pankkimme liiketoiminta on toteutunut suotuisissa merkeissä. Pankkimme asiakas- ja jäsenmäärät ovat jatkaneet kasvuaan. Olosuhteet huomioiden ovat vuoden päivät sujuneet myös taloudellisesti hyvin. Siitä kuuluu suuri kiitos Teille kaikille pankkimme jäsenille ja asiakkaille. Osuuskuntamuotoisena paikallisena pankkina suotuisa kehityksemme toteutuu pankkimme asiakkaiden ja omistajajäsenten eduksi.

TUOMAS KUPSALA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke