www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

ON KESÄ, IHANA KESÄ!

Taas on menossa se tervetullut ajanjakso, jolloin meillä Pohjolan asukkailla on erikoisen suuri ilo nauttia vuodenaikojemme vuorottelusta. Pitkä ja ankara talvi sekä harvinaisen kylmä alkukevät ovat vaihtuneet lämpöiseen ja valoisaan kesään. Ei ole kauaakaan aikaa siitä, kun hämäryys vallitsi tienoita ja maa nukkui roudassaan keräten voimaa uuteen seuraavaan vaiheeseensa. Myös lehtipuut, jotka vielä hetki sitten seisoivat alakuloisina paljaassa karuudessaan, ovat nyt pukeutuneet upouusiin hienoihin viherpukuihinsa. Samaan aikaa pihojen ja peltojen eloton harmaus on vaihtunut sekin elämän väriin, vihreään. Ihmeellinen on se voima, joka saa koko luomakunnan heräämään uuteen elämään.

On hienoa havaita, kuinka voimakkaasti luonnon herääminen vaikuttaa myös ihmisiin. Ilon ja ihmettelyn aiheita riittää jokaiseen hetkeemme, kunhan vain kohotamme katseemme ja avaamme korvamme kuulemaan ympäröivän luonnon kevätsykkeistä elämää. Voisiko kukaan olla ihastelematta poutapilvien hentoa juoksua sinisen taivaan huikaisevalla kaarella! Tai voisiko joku lukita korvansa kuulemasta valtaisien lintuparvien riemullisia, elämäntäyteisiä helkähdyksiä!

Entä kedon kukkien väriloisto, ihmeellinen monimuotoisuus ja tuoksut, voisiko olla lumoavampaa! Tuon kaiken me ihmiset saamme vastaanottaa, ja ihan ilmaiseksi!

Kesän ihanuudesta nauttiessamme nousee mieleen kysymys, että olemmeko koskaan ajatelleet, kuinka onnekkaita me Pohjolan ihmiset olemme? Saamme elää hyvää, yltäkylläistä ja turvattua elämää maailmassa, jossa monin paikoin käydään mielettömiä sotia, pommit räjähtelevät kaduilla, ja jossa jokapäiväiseen elämään kuuluu pelko ja nälkä, jopa veden puute.

Suomen suvi on taas tänäkin vuonna otettu vastaan perinteisellä suvivirrellämme, jonka toisen säkeistön sanojen myötä toivotamme kaikille lukijoillemme lämmintä ja onnellista kesää.

“Taas niityt vihannoivat
ja laiho laaksossa.
Puut metsän huminoivat
taas lehtiverhossa.
Se meille muistuttaapi
hyvyyttäs, Jumala,
ihmeitäs julistaapi
se vuosi vuodelta.”

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 6/kesäkuu 2010 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke