www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Tunnelmia kevätretkeltä

Luhangan Tammijärven ja kirkonkylän koulujen oppilaat saivat leppoisan ja mukavan päivän, kun 19.5 keskiviikkona linja-auto starttasi Tammijärven koulun pihasta. Oli kevätretkipäivä! Iloisin ilmein varustetut koululaiset istuivat penkeissänsä ja riemu oli ylimillään... mitä kaikkea kivaa päivä toisikaan tullessaan? Vaikka matkan määränpää, Jyväskylä, ei ollutkaan kaukana, niin penkeissä leikittiin jo monenlaista “matkaleikkiä”. Takanani istuvat tytöt piiloutuivat penkkien taakse vastaantulevilta autoilta ja viereisillä penkeillä istuvat pojat laskivat kaikki keltaiset autot.

Retkemme ensimmäisenä kohteena oli Peukkula. Siellä meitä oli heti vastassa iso vihreä “Peukku” ja Tonttu “Duhadedä”.

He esittelivät meille aluetta, missä olikin jos minkämoista puuhaa. Vastaamme tuli myös merirosvo “Arpinaama”. Hän kertoi hurjia juttujaan ja ohjasi oppilaita myös aarteenetsintään.

Alueelta löytyi hullunkurinen talo, peikkojen luola, tontun oma talo, prinsessan mökki jne.

Aurinko helli meitä säteillänsä ja ulkosalla olikin oikein mukavaa kujeskella ja tutustua paikkohin. Peukkula olikin toukokuussa auki vain ryhmille, joten siellä oli rauhallista kulkea. Pieniä päiväkotilaisiakin saapui alueelle. Vatsassa alkoikin sopivasti kurnia, kun tuli meidän joukkomme aika siirtyä Viherlandiaan. Luokat ehtivät kierrellä ja tutustua kasveihin ja muihinkin kiinnostaviin juttuihin, kuin esimerkiksi lihansyöjäkasveihin. Pieniä poikia kiinnosti kovasti, voisiko tuolle kasville syöttää kärpäsiä?


Söimme hyvän ja täyttävän lounaan ravintola Eedenissä. Menu oli oikein lapsiystävällinen; lihapullia, nakkeja, ranskalaisia, lasagnea... maistuivat ne kyllä meille aikuisillekin! Eipä tarvinnut kenenkään lähteä vatsa tyhjänä seuraavaan paikkaamme, eli Jyväskylän kaupunginteatteriin. Täytyy kyllä myöntää, että ainakin minun silmäni lumpsuivat kovasti linja-auton keinuvassa kyydissä kohti teatteria... pikkaisen väsytti. Osa lapsista mutusteli ostamiaan valtavia karkkiherkkuja!

Kaupunginteatteriin oli tulossa muitakin koululaisryhmiä... kadut olivat täynnä lapsia ja heitä ohjaavia aikuisia. Oli aikamoinen projekti saada kaikki omat oppilaat oikeille penkkiriveille ja vielä oikeisiin penkkeihin istumaan. Istumapaikkamme kun oli ripoteltu moneen eri kohtaan, niin kyllä siinä sai käsillänsä viittoilla ja puhua pulputtaa! Vihdoin kaikki lapset olivat peput penkeissä ja näytelmä “ Heinähattu ja Vilttitossu ja Rubensin veljekset” sai alkaa!! Näytelmästä en paljasta sen enempää, kuin että se oli todella loistava ja viihdyttävä, niin lapsille kuin aikuisillekin!!! Menkää ihmeessä katsomaan!!!

Näytelmän loputtua olikin aika siirtyä linja-autoon ja kotimatka sai alkaa!! Nyt oli jo autossa hiljaisempaa ja välipala maistui. Meillä oli todella mukava retkipäivä ja kaikilla hyvä mieli! Kiitos kovasti Luhangan koulujen vanhempaintoimikunnalle, joka mahdollisti tuellaan koko retkemme! Tuntui ihanalta viettää rentoa retkipäivää koko lukuvuoden uurastuksen jälkeen!! Nyt saa kohta jo kesäloma luvan tulla... JEE!!

MARJO MERIVIRTA
KOULUAVUSTAJA JA VANHEMPAINTOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJA
KUVAT MARIKA KAKKINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 6/kesäkuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke