www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Luontoleiri-elämää Kylätalolla

Luonto-Liiton Keski-Suomen piiri (Kessu) järjesti kaksi luontoleiriä kesäisessä Putkilahden kylätalossa 7.–11.6. ja 14.–18.6. Leirit olivat avoimia kaikille 7-12 -vuotiaille. Ensimmäisellä leirillä lapsia oli 16 ja toisella leirillä jo mukavasti enemmän eli 26.

Putkilahden kylätalo on osoittautunut loistavaksi paikaksi järjestää leirejä ja Kessu onkin palannut paikalle kesästä toiseen. Putkilahti tarjoaa monipuolista luontoa läheisine Kettuvuorineen ja järvimaisemineen. Lähimetsässä on helppo tutustua metsän elämään ja suolla haavia vesiötököitä suovehkan seasta. Myös itse kylätalo pihapiireineen tarjoaa oivat puitteet leirielämälle.

Takapihalle nousi molemmilla leireillä pienoinen telttakylä, ja etupihalla saattoi leikkiä isommallakin porukalla tai istua iltahetkeä pehmeällä nurmella.

Sää suosi molempia leirejä, eikä päiväohjelmien aikana tarvinnut juuri kastua. Alkukesän koleiden öiden päästessä yllättämään oli aina mahdollisuus siirtyä teltoista sisälle lämpimiin sänkyihin. Päivisin leireillä tutustuttiin luontoon taiteen, tieteen ja leikkien avulla. Ohjelmassa olikin muun muassa lintujen tarkkailua, Kettuvuoren kierros ja ötököiden tutkimista. Lisäksi ehdittiin ainakin järjestää jännittäviä pöytäteatteriesityksiä, rakentaa muurahaisille nähtävyyspolkuja ja onkia huimia kalasaaliita leirikokin kisalle vietäväksi. Ohjelmanumeroiden lomassa syötiin maukasta kasvisruokaa, saunottiin ja touhuttiin niin vanhojen kuin uusienkin kavereiden kanssa.

Kaiken kaikkiaan leireistä jäi varmasti mukavat muistot niin lapsille kuin ohjaajillekin. Kessu haluaakin kiittää kaikkia niitä, jotka jälleen kerran ovat mahdollistaneet leirien sujuvuuden Putkilahdella, sekä erityisesti kylätalon pihapiirin asukkeja tuesta, Putkilahden kyläseuraa ja Virran Puoti- Tarmo lähikauppaa. Lisätietoa Kessun toiminnasta löytyy osoitteesta www.luontoliitto.fi/kessu.

KATRI PUKARINEN JA PAULA KINANEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 7/heinäkuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke