www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

KESÄ KALLISTUU SYKSYÄ KOHTI

Vanhan ajan kunnon kesä on hiljalleen hiipumassa syksyä kohti. Tänä kesänä olemme saaneet nauttia ylenmääräisistä helteistä, auringonpaisteesta ja poutasäistä. Uimareille kesä on ollut ihanteellinen. Järvien vedet ovat olleet ihanan lämpimiä ja puhtaita.

Kesällä, kuten kaikella muullakin elämässä, on sekä hyvät että huonot puolensa. Kesällä elämä vilkastuu monella tavalla ja vaaroja on tarjolla tavallista enemmän. Liian monille ihmisille kulunut kesä on näyttänyt ne kaikkein pahimmat, surullisimmat puolensa.

Hukkuneita on jo tähän mennessä kertynyt ennätysmäärä. Onko niin, että tuhansien järvien maassa ei osata uida? Toki varomattomuudellakin on aina osansa onnettomuuksissa. Erikoisen suurta surua ovat aiheuttaneet liikenteessä sattuneet autokolarit, joissa useat nuoret ovat menettäneet henkensä tai vammautuneet lopuksi elämäänsä. Viime vuosina yleinen holtittomuus ja muista piittaamattomuus liikenteessä on huomattavasti lisääntynyt. Rattijuoppous ennen kaikkea on suurta vastuuttomuutta. Siihen ei näytä mikään keino tepsivän.

Putkilahdessa kesä on kulunut rauhallisesti. Elämänmenoomme on kuulunut se tavallinen arkinen työ ja touhu, joka nyt elokuulla virittyy sadonkorjuuseen. Peltojen kasvu on ollut hyvää ja satoa saadaan korjatuksi vanhaan totuttuun malliin. Marjoja laitetaan säilöön talvea varten ja sieniäkin ehkä saadaan vähän syksymmällä. Omenapuiden oksilla vielä vihreät raakileet paisuvat hiljalleen ja tallettavat sisuksiinsa monia tärkeitä vitamiineja ja kivennäisiä. Perunat ovat olleet jo viikkokausia syötävän kokoisia ja tänä kesänä erittäin hyvälaatuisia. Syyskesän sato on jo kasvimaillakin parhaimmillaan. Herkuteltavaa riittää.

Kesän kallistuessa syksyä kohti lomat loppuvat ja koulut aloittavat lukukautensa. On mukavaa nähdä, että Putkilahdestakin lähtee taas aikamoinen joukko lapsia opinahjoihinsa. Toivotamme kaikille heille turvallista koulutietä.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 8/elokuu 2010 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke