www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Hyviä ystäviä ja lähiruokaa

Nyt heinäkuussa meidän perheelle tuli täyteen neljä vuotta siitä, kun muutimme Putkilahteen. Paljon on siinä ajassa ehtinyt tapahtua yhtä sun toista... tuntuu oikein hauskalta muistella ja katsella valokuvia näistä kuluneista vuosista. Ensimmäinen puoli vuotta oli täyttä remonttia ja keittiönä toimi kuisti. Sinne mahtui kaikki tärkeä ja oleellinen tavara. Kuisti toimi keittiön lisäksi myös olohuoneena. Siinä on monia iltoja istuttu kynttilän valossa villapaita päällä ja koleita aamupalojakin höyryävän kahvin kanssa on tullut nautittua. Kiitos omalle miehelleni, isälleni ja apelleni siitä, että nyt on hyvä talossa asua ja elää. Tekemistä ja remontoimista vielä riittää, mutta kaikki ajallaan ja pikkuhiljaa.

Maaseutu vetää vain puoleensa! Sen todisti esimerkiksi se, että “city-siskoni” on useampaan otteeseen tullut meille nauttimaan rauhasta, luonnosta ja uimisesta. Nytkin lomallansa hän on luvannut tulla viikoksi meille lapsia vahtimaan, kun itse olen jo töissä. Ei ole tarvinnut pahemmin siskoa pyydellä, itse hän on soittanut ja tiedustellut, että voisinko hänet hakea? –”Niin, että voisitko millään ajatella, että hakisit minut jo tänään...?”, tottakai!

Myös tyttäreni hyvä ystävä Muuramesta on viettänyt meillä suuren osan kesälomastaan. Täällä lapsi saa olla lapsi ja leikkiä, mielikuvitus laukata! Jotenkin tuntuu, että nykyajan lapset kasvavat aikuisten maailmaan aivan liian varhain, eivätkä ole sinne mitenkään vielä valmiita. On onni, että täällä voin kasvattaa lapseni ilman maailman suuria houkutuksia. Täällä oppii arvostamaan niitä elämässä tärkeitä asioita. Tytöt ovatkin laittaneet keppihevosilleen tallin ja esteitä on hypitty. Sammakoille on tehty uima-allasta ja vesimittareita on haettu rannasta. Välillä on yläkerrassa pidetty muotinäytöstä ja discoa.

Kyllä on taas muistoihin talletettu iso määrä mukavia kesämuistoja, mitä sitten vanhempana on ihanaa muistella.

Emme todellakaan tunteneet ketään, ennenkuin tänne muutimme! Mäkelän Tarja ja Pertti (halaukset sinne pilven reunalle!!!) olivat tietysti ensimmäiset ihmiset, jotka tulivat tutuiksi. ”Kutvosen” tuomat styrox-levytkin ovat vielä tallessa ja ne lämmittävät takapuolta tuossa rappusilla mainiosti! Sitten tutustuin Jokisen Sarin perheeseen ja koiriin. Sari on koirineen hyvä ystävämme ja monia lenkkejä on tullut yhdessä käveltyä, samalla jutellen. Riikoska tietysti tuo jo ajatuksissani hymyn huulilleni. Hän sai minut houkuteltua mukaan kyläseuran juttuihin ja... tässä sitä nyt ollaan! Voi, näitä ihania ja upeita ihmisiä on niin monia ja paljon, että en voi kaikkia lähteä luettelemaan! Teille kaikille kiitos siitä, että tänä päivänä perheemme todellakin tuntee asuvansa todellisessa kodissa ja ihanassa kylässä.

Tässä muutama viikko sitten havahduin lasten kanssa siihen, mitä me olimme syöneet sinä päivänä. Oli Hakasen Erkiltä haettuja muikkuja ja pannarimaidosta tehtyä pannukakkua, Simolan villisikamakkaraa ja pakastimesta otettuja mansikoita ja vielä omasta kasvimaasta haettua salaattia ja hernettä... meillä syötiin LÄHIRUOKAA!! Todella upeata, että meillä on mahdollisuus nauttia lähellä tuotetusta ruoasta!

Kesä kääntyy pian alkusyksyksi ja työt alkavat! Tuntuu kyllä mukavalta palata töihin ja normaaliin arkeen, vaikkakin tämä kesä on ollut erityisen ihana! Innoissani odotan myös rakkaan harrastukseni säännöllistä jatkumista. Simolan Tarjan kanssa olemme käyneet ahkerasti laulamassa “Luhangan Laulajissa”. Hyvän ystävän kanssa on rentouttavaa lähteä joka maanantai nauttimaan pysähtymisestä, toisista saman henkisistä ihmisistä ja ennenkaikkea kauniista musiikista. Eikä mikään voita sitä, että matkan aikana voi höpötellä ummet ja lammet...

Putkilahden kyläseuran puheenjohtaja Marjo Merivirta

MARJO MERIVIRTA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 8/elokuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke