www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

KIVAA, koulu alkoi!

Tammijärven koulussa oli vipinää pihassa, kun keskiviikkona 11.8 pyörähti uusi lukuvuosi käyntiin. Jo toisilleen tutut oppilaat jutustelivat ja leikkivät pihassa, aivan kuin koko kesälomaa ei olisi ollutkaan. Uudet, pienet esikoululaiset seisoskelivat pihalla suuret reput selässään. Moni haettiinkin rohkeasti leikkiin mukaan. Näky oli niin tuttu ja kotoisa, että itsellänikin oli hurjan hyvä mieli. Ihanaa, kun alkaa taas normaali arki!

Lukuvuonna 2010-2011 Tammijärven koulussa on yhteensä 61 oppilasta, joista 10 on esikoululaisia. Eskareista yksi on putkilahtelainen. Kummasti eskareita aina putkahtaa joka syksy aloittamaan koulutietänsä. Esikoululaisten opettajana toimii tänäkin vuonna luhankalainen Ulla Kiviniemi. Eskarissa opetellaan toimimaan yhdessä, kuuntelemaan aikuisen ohjeita ja tietysti leikkimään yhdessä! Leikki on lapsen työtä. Sen ohella opitaankin paljon yhteiselon perusasioita. 1. luokkaa opettaa koulumme uusi johtaja, rehtori Leila Qvist-Pettersson. Jyväskyläläinen opettaja onkin monelle tuttu muutaman vuoden takaa, jolloin hän toimi koulussamme opettajan tehtävissä. Monen vanhemman kasvoille levisi leveä hymy ja onnellinen tunne näkyi ja kuului kauas. Leila-opea olikin kovasti kaivattu takaisin ja nyt kun se tapahtui, niin ilolla ei ole rajoja. Oppilaatkin muistivat hänet hyvin huumorintajuiseksi naiseksi, joka ei pahastunut opettajan tuolille laitettua pierupussia, vaan istui sen päälle oikein huolellisesti... kunnon töräykset saivat niin oppilaat, kuin opettajankin nauramaan! Ensimmäisellä luokalla on seitsemän oppilasta, joista kolme tulee Putkilahdesta.

Jyväskyläläinen opettaja Maija Kinnunen on tuttu jo viime vuodesta. Hän luotsaa tänä vuonna yhdysluokkaa, jossa ovat yhdessä 2. ja 3. luokka. Oppilaita luokalla on yhteensä 15 ja oman kylän lapsia on viisi. Herttaisen Maijan opissa oppilaat viihtyvät. Poikani mielestä on vain plussaa, että opettaja on myös hyvin kaunis!

4. luokkaa on opettanut jo useamman vuoden ajan sama opettaja, jyväskyläläinen Marika Kakkinen. Hän hoiti viime lukuvuonna koulunjohtajan tehtäviä vuoden 2010 alusta heinäkuun loppuun asti. Marika onkin useaan otteeseen saanut kuulla oppilailtaan, että he eivät halua koskaan vaihtaa omaa opea mihinkään! Hyväksi ja jämptiksi havaittu opettaja on mahtava juttu! Luokalla on yhteensä 11 oppilasta, joista kaksi tulee Putkilahdesta.

5. ja 6. luokka ovat myös yhdysluokka. Oppilaita on yhteensä luokassa 18 ja kylämme lapsia heistä on seitsemän. Opettaja Tuomo Rantanen tulee myöskin Jyväskylästä. Tuomo onkin oppilaille tuttu viime lukuvuodesta, jolloin hän kävi usein sijaistamassa koulussamme. Reipas ja sympaattinen miesopettaja on mieluisa piristys naisvaltaisessa koulussa. Tasapaino pysyy ja tietenkin tulee eteen tilanteita, joissa erityisesti miesopettaja on paikallaan.

Tammijärven koulussa on siis tänä vuonna erittäin taitavaa ja osaavaa joukkoa! Meidän lapsillamme eivät asiat voisi paremmin ollakaan. On pienet luokat, mahtavat opettajat ja myös minä saan avustajan roolissa työskennellä jokaisella luokka-asteella! Jokainen lapsi huomataan ja huomioidaan. Haluankin toivottaa kaikille mukavaa ja rikasta lukuvuotta! Toivottavasti me kaikki opimme jotain uutta ja ihmeellistäkin!

Marjo Merivirta

MARJO MERIVIRTA
TAMMIJÄRVEN KOULUN KOULUAVUSTAJA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke