www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Gallialainen ilta

Lauantai-iltana 21.8. Simolan villisikatarhalla oltiin jälleen tavallisesta arkimaailmasta poikkeavissa tunnelmissa - ei tosin Kyöpelinvuorella kuten jo perinteeksi muodostuneessa pääsiäistapahtumassa, vaan Asterix-sarjakuvista tutussa pienessä gallialaisessa kylässä. Paikalla seikkailivatkin itseoikeutetusti Asterix ja Obelix sekä melkoinen joukko muita sarjakuvista lainattuja tai mukailtuja hahmoja. Pääasiassa nämä toinen toistaan upeammin pukeutuneet gallialaiset olivat ahkeria putkilahtelaisia talkoolaisia, mutta myös muutama yleisön edustaja oli ottanut illan teeman huomioon asuvalinnassaan.

Gallian väkeä

Illan ohjelman aloitti kyläpäällikön vaimo Tarja Simola toivottamalla vierailijat tervetulleeksi, sitten siirryttiin voimailulajeihin.

Erkkolan pihapiirissä kisattiin eukonkannossa, hirrenheitossa ja pussitappelussa, jossa tarkoituksena oli pudottaa vastustaja kapealta hirreltä pussilla mätkimällä. Jokaiselle osanottajalle myönnettiin kunniakirja osallistumisesta, lajinsa voittajat palkittiin lisäksi villisianlihalla.

Seppä ja kyläpäällikön vaimo ottavat toisistaan mittaa pussitappelussa.

Voimailulajit varmastikin herättivät ruokahalun sekä osallistujissa että yleisössä, sillä niiden jälkeen kotaan kiemurteli pitkä illallisjono nauttimaan villisikarosvopaistia sekä muita herkkuja.

Samoihin aikoihin paikalle saapui myös taistelusta palannut Trubadurix eli Harri Marstio, joka viihdytti yleisöä musisoinnillaan kahteen otteeseen. Tanssittiinpa pihassa jopa piirissä Trubadurixin tahtiin.

Elokuisen illan hämärtyessä ja viiletessä tapahtumien keskipiste siirtyi villisikatarhalta Voitto-baariin, joka oli kuuleman mukaan tupaten täynnä talkoolaisten vasta tehdessä lähtöä tarhalta.

Trubadurix esiintyi myös baarilla, millä oli epäilemättä tekemistä asian kanssa.

Tarja Simola kehui tapahtumaa onnistuneeksi, yleisöä oli kiitettävästi ja se vaikutti viihtyvän, ja aiemmin ennustettu sadekin jätti gallialaisen illan väliin. Emäntä lupaili vastaavaa tapahtumaa myös ensi vuodeksi.

TEKSTI JA KUVAT SILJA OJANEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke