www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kuulumisia kyläseurasta ja muitakin mietteitä

Kun tätä juttua kirjoitan, on lokakuu pimeimmillään. On sadetta ja harmaata, märkää ja koleaa. Valonpilkahduksia ei näy kun talojen ikkunoissa. Pihat ovat pimeitä, eivätkä koristeelliset ulkovalot loista vielä pihapuissa tai pensaissa. Tämä on juuri sitä aikaa, kun itsellekin tulee mieleen, että kunpa voisi mönkiä peiton alle ja vain olla möllöttää. Rentoutua ja nautiskella.

Kyläseura järjesti pimenevien syysiltojen piristykseksi lauluillan, jonne saapuikin mukava joukko laulun ystäviä. Vaikka itselläni olikin flunssaisen syysloman jäljiltä ääni painuksissa, niin silti en malttanut olla vähän laulamatta muiden mukana. Tuttuja lauluja, pääosin haikean sävyisiä, oli tunteikasta laulaa. Muutama iloisempikin oli joukossa ja pari ehkä vähän tuntemattomampaakin säveltä. Se on kyllä selvää, että yhdessä laulamisessa on sitä jotain. Se on myös hyvä rentoutumiskeino vailla vertaa! Eikä pidä unohtaa Hakasen Riittaa, tuota armoitettua leipojaa. Hänen tekemänsä herkut kahvin kanssa olivat mahdottoman hyviä! Kiitos Riitta vielä näin jälkikäteenkin! Lauluiltoja toivottiin jatkossa olevan vähän useammin. Voisihan lauleskella joskus vaikka eri teemojen mukaan. Laittakaahan ihmiset viestiä kyläseuralle toiveistanne! Toteutetaan ihmeessä tätä mukavaa yhdessäolon muotoa useamminkin.

Kylätalon ja sinisen koulun isot vuokra-asunnot ovat olleet erityisen pitkään tyhjillään. Lehdissäkin on ilmoiteltu vapaana olevista asunnoista. Pitkältä ajalta puuttuneet vuokratulot ovat tehneet lovea talouteen. Johtokunta on keskustellut useaan otteeseen tilanteesta ja toiminutkin asian hyväksi. Hyvä näin! Ja kuinkas ollakaan, juuri tänään tuli tieto, että sinisen koulun vuokra-asuntoon on tulossa vuokralaispariskunta 1.11.2010 alkaen. Mahtava juttu! Niinkuin sanotaan, asioilla on tapana järjestyä.

Aikaisemmin olen jo maininnut kylätalolle tulevista ilmalämpöpumpuista, jotka sijoitetaan luokkahuoneeseen ja saliin. Jos ne eivät siellä jo ole tämän jutun ilmestyttyä, niin pian ovat! Ilmalämpöpumput tilattiin Sähkö Turma oy:ltä ja Kalle Turma asentaa itse pumput paikoilleen. Kesällä ne tuovat huoneilmaan viileyttä ja talvella taas lämpöä. Niin hieno systeemi tuo on, että tekstiviestillä voi valmiiksi “tilata” koneelta tietyn lämpötilan tietyksi kellonajaksi. Kyllä on nykytekniikka huippuhienoa ja ihmisiä palvelevaa! Nyt on Päivinkin jumpparyhmän hauskaa mennä liikkumaan mukavaan lämpötilaan. Ei ainakaan tarvitse palella... vaan eipä taida liikkuvien ihmisten kylmä jumpatessa tulla.

Käykäähän ihmiset kurkkaamassa ohimennessänne Koulupuiston ulkorakennusta. Siellä on saatu aikaan paljon. Kyllä meillä vaan on ahkeria ja taitavia talkoomiehiä! Kiitos teille jokaiselle jo tässä vaiheessa! Sinne saadaan iso, hyvä tila erilaista säilytystä varten. Valtokin on jo rakennellut uutta ja hienoa ovea, vanhaa mallia mukaillen! Hienoa! Harmaudesta huolimatta toivotan kyläläisille raikasta ja tunnelmallista loppusyksyä! Taidan ottaa ystäväni neuvosta vaarin ja kaivan kynttilät ja tuikut esille... ja uskokaa vain, että niitähän minulla riittää!

Marjo Merivirta
Putkilahden kyläseuran puheenjohtaja

MARJO MERIVIRTA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 11/marraskuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke