www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

MONENLAISIA LAHJOJA

Joulu on perinteistä rikasta aikaa. Kaikki jouluun liittyvät tapamme ja tottumuksemme seuraavat meitä vuodesta toiseen. Joka joulu koristamme kotimme jouluiseen asuun kuusineen ja monine koristeineen. Joulun perinteiset ruoat ja leivonnaiset maistuvat edelleen yhtä hyviltä ja herkullisilta kuin aina ennenkin. Joulupukkiakaan ei ole laskettu vielä eläkkeelle, vaikka sen ikä jo sitä edellyttäisikin.

Ja ne lahjat! Joskus joutuu ihmettelemään, mitä joulu oikeastaan onkaan! Kauppojen hyllyillä on joulutavaraa tarjolla suunnattomat määrät ja niitä myös ostetaan joka vuosi enemmän ja yhä vain kalliimpia. Monille tuottaa päänvaivaa se, mitä hankkisi lahjaksi ihmisille, joilla on jo kaikkea ihan liikaakin. Lahjoja hankittaessa olisi hyvä miettiä, mitä lahjan saaja voisi lahjallaan tehdä. Olisiko se kapistus, josta ei olisi mitään hyötyä saajalleen? Lahjan tarkoitushan on ilahduttaa saajaansa ja mieluimmin niin, että lahjasta olisi iloa koko vuodeksi.

Lahjoja on monenlaisia. Kauniiseen joulupaperiin kääritty paketti on yhä suosituin, mutta muitakin lahjoja on mukava antaa ja saada.

Lehtitilaus on monille mieleinen lahja, siitä on iloa koko vuodeksi. Putkilahden Kylälehti on tervetullut lahja niin ystäville kuin sukulaisillekin. On myös hyvä huomata, että lehteämme tehdään talkootyönä ilman palkkioita; näin Putkilahden Kylälehti on kaikkien tekijöidensä lahjaa niille, jotka sen vastaanottavat. Tilaus- ja ilmoitusmaksut menevät lehden paino- ja postituskuluihin.

Kylämme asukkaat lahjoittavat toisilleen paljon erilaisia lahjoja. Aina ei tule edes ajatelleeksi sitä, miten paljon lahjoja saamme. Mietitäänpä, mitä kaikkea ne voisivat olla? Lahjaa on se, kun naapuri tulee auttamaan silloin, kun tarvitsemme apua. Lahjaa on sekin, kun kylämme eri seuroissa toimivat ihmiset tekevät pyyteetöntä työtä yhteiseksi iloksi ja hyödyksi. Lahjaa on myös se, kun kyläkaupassamme saamme ystävällistä ja huomaavaista palvelua. Monta muutakin lahjaa tähän voisi lisätä.

Varmaan lieneekin niin, että lahjoista parhaimpia ovat ne, joiden arvoa ei mitata rahassa. Näiden lahjojen antina on sydämen lämpö ja ihmisyys.

Oikein hyvää joulua kaikille lehtemme lukijoille!

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 12/joulukuu 2010 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke