www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Tervehdys Oittilasta

Jälleen on aika vierähtänyt kesän helteistä joulun odotukseen. Valoviritykset ja tontut on taas kaivettava esille, tahdoimmepa tai emme. Onneksi lumi jo valaisee ja kuu taas ajallansa.

Oittilassa joulua tärkeämpi aihe on nyt jätevesiasia. Asia puhuttaa eduskuntaakin joka on tämän sopan keittänyt. Me olemme täällä jo varhain liikkeellä ilman kunnon lakia ja asetusta. Kylällä putken laittaminen alkoi jo marraskuun alkumetreillä ja tohinaa riittää helmikuulle. Kunnon miehet ovat asialla ja Oittilan vesiosuuskuntaa luotsataan varmoin ottein. Halpaa hommaa se ei varmaan ole. Puhdas vesi tulee sieltä vuorilta kraanoihimme ja jätevesi menee Kärkisten vesiosuuskunnan putkiin. Aika näyttää kannammeko omat jätöksemme mökkisaunan pataan porisemaan. Se tässä vain ihmetyttää, että kumpi se enemmän kuormittaa Päijännettä, lannoitesäkin sisältö vai omat paskat.

Kylän raitti on nyt kyllä “turistikohde”, kun koneet jylläävät tien poskessa. Tie on muutenkin kapea ja kuoppainen, lumi vielä sitä kaventaa. Ei tarvitse mennä maksulliselle henkiinjäämiskurssille, kun taiteilee hiekka- ja tukkirekkojen, koulubussin ja -taksien, pienten koululaisten, aura-auton jne. seassa. Toivottavasti ei tapahdu vakavampaa. Luulenpa, että tiemestari-rouvammekin saa vähän hikeä otsaansa aamuisin töihin ajaessaan täältä laitakaupungilta keskustaan.

Pysykää tekin siellä vuorten takana, näin ei autonne säry ja henkenne säilyy. Sitten kesällä taas olette tervetulleita vaikka kaffeelle Villa Cawéniin ihastelemaan taidetta ja kauniita maisemia, sekä kertoilemaan kuulumisia.

Syksyisin luonto vaipuu keräämään uusia voimia uuteen kevääseen ja kesään. Marraskuussa maa on jo “martaana” eli kuolleena. Valitettavasti olemme täällä saaneet kuulla suruviestejä. Elämä kuitenkin jatkuu, vaikka se joskus kirpaiseekin läheisiä ja meitä muitakin.

Tontut kurkkivat jo ikkunoitten takana, joten olkaamme kilttejä. Näyttääköhän se oikea pukki vielä jouluna 2010 samalta kuin vuonna 1998 Lapin pajassaan? Tarkistakaapa!

Poikani ei ainakaan tuolloin pelännyt kyseistä papparaista.

Rauhallista ja kiireetöntä Joulua ja parempaa vuotta 2011 meille kaikille!

TOIVOTTAA
MIRJA EKSTRÖM (O.S. UUSITALO)

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 12/joulukuu 2010]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke