www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

TALVEN TUNNELMISSA

Tänä talvena on ollut runsaasti lunta koko maassa aina Helsinkiä myöten. Lumi on aiheuttanut harvinaisen paljon sähkökatkoksia ja hankaluuksia liikenteelle. Onneksemme täällä Putkilahdessa lumiaurat kulkevat paikallisten yrittäjien toimesta kiitettävällä tavalla. Kylätiet ovat useimmiten paremmassa kunnossa kuin yleiset tiet. Kola ja lumilapio ovat tuttuja työvälineitä jokaisella pihamaalla ja niitä käyttämällä toteutuu reippaan liikunnan myötä huvi ja hyöty. Lapsille lumi on suuri ilon aihe. Pulkat ovat olleet ahkerasti käytössä ainakin Töppöspohjalla. Luistelemaankin täällä pääsee, kun tekee itse radan kuten Kilvensalmella on tehty. Hiihtäjille talvi on ollut ihanteellinen, lunta on tarpeeksi ja kelit ovat mitä parhaimmat myös maastossa hiihtäjille.

Talviliikunnan ylivoimainen suosikki näyttäisi olevan hiihtokeskusten rinteissä tapahtuva laskettelu suksin tai lautaillen. Usein rinteille lähdetään koko perhe yhdessä ja se on arvokas asia. Tapahtuipa talvinen liikunta suksin, luistimin, kelkoin tai vaikkapa lenkkarein, niin aina liikunnan tuoma ilo moninkertaistuu yhdessä koettuna. Perheyhteyden voimistumisen lisäksi liikuntaharrastus on tie uusien sosiaalisten kanssakäymisten luomiseen.

Olkoonpa harrastuksenamme mikä tahansa talviliikuntalaji, niin yhdestä asiasta voimme kuitenkin olla täysin samaa mieltä: talvi on hieno vuodenaika. Se voi olla myös satumaisen kaunis, suorastaan lumoava, niin kuin tämä talvi on ollut.

Suuri runoilijamme Eino Leino tunnelmoi talvestaan näin:

Lumihiutaleet
on langenneet,
jää kattaa kaikki virrat, veet.

On valkeaa, on hiljaisaa,
kiteissä kiiltää metsä, maa,
vain talven tiuvut tirskuttaa.

Lienevätkö runoilijan “talven tiuvut” olleet talitiaisia, nehän alkavat “tirskutella” lupaavasti jo helmi-maaliskuulla kevään tuloa ennustaen.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 2/helmikuu 2011 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke