www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Mökki Viljamensaaressa

Moottorivene vie meitä katsomaan myytävänä olevaa mökkiä. Olimme jo jonkin aikaa etsineet kesäpaikkaa itsellemme, sopivaa ei tuntunut löytyvän. Ne olivat joko liian kaukana tai liian kalliita.

Tämän mökin olimme nähneet ensimmäisen kerran vuonna 2003, kun veneretkellämme olimme osuneet saareen. Olimme olleet muutaman päivän purjehtimassa ja ajattelimme käydä Viljamensaaressa, mutta matkamme pysähtyi Uiton talon kohdalla oleviin sähkölankoihin. Kartassa tosin luki, että ne ovat 13 metriä korkealla, mutta todellisuudessa ne ovat kaksi metriä alempana. Veneen masto ei mahtunut tulemaan ali. Jätimme veneen siihen ja saimme kyydin sukulaismieheltä, joka kertoi, että saaren kärjessä oleva mökki oli ehkä myytävänä.

Seuraavana keväänä sanomalehdessä oli ilmoitus myytävästä mökistä Viljamensaaressa. Tyttäremme oli huomannut ilmoituksen ja lähetti meille siitä tekstiviestin. Olimme matkoilla, emmekä olisi itse huomanneet ilmoitusta lehdestä. Mieheni soitti sinne heti ja sovittiin näytöstä seuraavana päivänä.

Astumme veneestä laiturille, meitä on samassa kyydissä toinenkin pariskunta, joka on kiinnostunut mökistä. Ilmassa on pientä jännitystä. Nousemme ylös kalliolle. Edessä on saunarakennus, sen takana oikealla puolella kaksi varastorakennusta. Mökki itse on kauempana mäen päällä ja alhaalla rannassa on entinen sauna. Kallioilta avautuu näköala Päijänteelle.

Kiertelemme rakennuksia, ne ovat jo vanhoja, mökki on rakennettu jo vuonna 1961. Se on saaren ensimmäinen kesämökki ja saunakin vuodelta 1981. Kaikenlaista irtainta tavaraa ja rojua on ympäriinsä. Jokin paikassa viehättää. Kuiskaan miehelleni, että ostetaan tämä. Asia sovitaan myyjän kanssa saman tien. Emme ole katuneet kauppojamme.

Serkukset nauttivat kesästä Viljamensaaressa

Mökille on aina mukava tulla, myös sukulaiset ja ystävät ovat nauttineet käynneistään mökillä. Se tarjoaa meille monenlaisia mahdollisuuksia rentoutumiseen ja erilaisiin toimintoihin. Siellä on hiljaista ja rauhallista. Mieli lepää ja latautuu. Luonto on läsnä, olet osa sitä.

Joose on löytänyt hyvän piilopaikan

Talvella sinne on ikävä. Olemme käyneet siellä retkellä kävellen, hiihtäen tai luistellen. Haaveissa on, että ehkä joskus voisimme talvellakin olla siellä pitempään.

Putkilahtelainen lumiukko

TEKSTI JA KUVAT KIRSTI KUPARI

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 2/helmikuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke