www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Penkkiurheilu vei voiton hiihtoretkestä

Perälän laavulle järjestetylle hiihtoretkelle osallistui tänä vuonna vain kolme henkeä. Lienevätkö juuri väistyneet pakkaset vaikuttaneet asiaan – vai olivatko sukset pitkien kylmien takia vielä ylähyllyllä – tai sitten töllötinruudulla saman liikuntamuodon Holmenkollenin kilpailu kauniimmalle sukupuolelle oli mieluisampaa ajanvietettä, mutta hiihtämään ei vain tullut ihmisiä sinänsä hyvästä kelistä huolimatta. Voitelupalvelua oli järjestetty seurantalolla, huoltajana toimi kokenut hiihtoharrastaja Veikko Räisänen ja saivat siis molempien palveluntarvitsijoiden sukset hyvän voitelun. Riikosen Veksi avasi kelkallaan latua, jota tuiskuttava puuterilumi loi nopeasti umpeen tuulipaikoissa. Keli oli muuten hyvä ja luistava, lauhtuminen ei päässyt suojalle asti. Metsänlaita Perälän aukeille asti oli taas kuin satumaata lumesta kaartuneine puineen.

Laturetkellä taukopaikkana toimi Perälän luonnon omista rakennusaineista sommiteltu laavu.

Kuvassa Oiva Saarinen ja Marjo-tytär kahden tyttärensä kanssa.

Perillä joka tapauksessa nautittiin nuotiolla käristettyä makkaraa ja minimoitiin näin liikunnasta aiheutuneet mahdolliset suotuisat terveysvaikutukset. Saarisen Oiva oli järjestänyt tulet ja istumapaikat laavulleen, olivat meitä lapsenlapsensa pikku Sannin kanssa vastassa ja myöhemmin Marjokin liittyi seuraan tuoreimman tulokkaan, tyttövauvan kanssa.

Tulilla istuskellut seurue siis koostui pääosin järjestäjistä mutta se ei juttua haitannut.

Nautiskelimme niitä ”retkivihanneksia” nuotiomakkaroita, kuumaa mehua ja keksejä ynnä muuta hyvää ja puhelimme muinaisia kylän sankaritarinoita. Ja niitähän riittää. Aikamme istuttuamme palailimme kuka latua, kuka tietä pitkin lauantai-illan viettoon. Saanen Ketterän puolesta esittää toivomuksen, että su 27. maaliskuuta klo 13 järjestettävään, Koulupuistosta starttaavaan Lettosaaren vaellukseen saataisiin hieman enemmän väkeä mukaan liikkumaan! Ja kyllä se kannattaa ottaa tavaksi aivan oman terveytensäkin takia, elämänlaatua parantamaan.

TEKSTI JA KUVAT TIMO SUOMINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 3/maaliskuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke