www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

KEVÄTTÄ 2011

Nykyiset tiedotusvälineet ovat mullistaneet maailman niin pieneksi, että kaukaisienkin maiden elämä kulkeutuu hetki hetkeltä koteihimme. Elämme mukana nykyhetken tapahtumien virrassa seuratessamme kaikkialta maailmalta tulevia uutisia, jotka viimeaikoina ovat olleet hyvin ikäviä. Maaliskuussa Japanissa tapahtunut valtaisa luonnonkatastrofi on vaatinut järkyttävän suuren uhriluvun. Lisäksi Fukushiman ydinvoimaloiden vaurioituminen monine ongelmineen on lisännyt seudun asukkaiden epätoivoa. Tämän kevään uutisotsikoita ovat leimanneet myös vakavat levottomuudet eri puolilla maailmaa, erikoisesti Libyassa.

Valoa kaiken synkkyyden keskelle tuovat ne ihmiset ja ihmisryhmät, jotka oman henkensäkin uhalla ovat rientäneet auttamaan vaarojen ja vaikeuksien keskellä kärsiviä ihmisiä.

Huhtikuun 17. päivänä kotimaassamme pidetään eduskuntavaalit. Äänestäjien vakava toivomus on, että valitut olisivat tosissaan koko kansan edustajia eikä vain oman etunsa tavoittelijoita. Kansanedustajan työ ei ole helppoa, se vaatii monipuo-lista tietoa ja osaamista, kuitenkin tärkeintä tehtävän hoidossa tulisi olla vastuuntuntoinen oikeamielisyys.

Kevät saapui taas yhtä lumoavana kuin aina ennenkin. Valoa riittää ja luonto on lupauksia täynnä. Kun oikein tarkasti kurkistaa, niin jo näkyy aavistus vihreää ja pajunkissojen pehmeää pintaa. Eikä mene aikaakaan, kun jo leskenlehdet avaavat nuppunsa ja väri-iloa lisäävät krookukset ja vieläpä narsissitkin paljastavat piilopaikkansa.

Kevätkauden suurin juhla on pääsiäinen, jota vietämme totutuin perinteisin tavoin. Koristamme kotejamme pajunoksilla, tipuilla, suklaamunilla ja rairuoholla. Vanhaan tapaan ruokapöytiin ilmestyvät pääsiäisherkut: lampaanpaistit, munat ja mämmit. Juhlapyhien jälkeen kevät ottaa vauhdikkaan kirin kohti kesää.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 4/huhtikuu 2011 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke