www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Nettiyhteydet langattomasti

Uusia Soneran ADSL -internetliittymiä ei ole enää parin viime vuoden aikana saanut Putkilahteen ja nykyisistäkin ADSL-liittymistä Sonera pyrkii eroon mahdollisimman pian.

Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta kovin suurta harmia Soneran ADSL-liittymistä luopumisen ei pitäisi tuottaa. Langattomat nettiyhteydet Putkilahdessa ovat viime vuoden aikana olennaisesti parantuneet. Itse en enää vapaaehtoisesti käyttäisi Soneran ADSL-liittymää, koska langaton nettiyhteys on nopeampi ja halvempi. Nykyisin kylän keskustassa (Putkilahden Koulupuistossa) toimii Elisan/Saunalahden, Soneran ja DNA:n langaton 3G-verkko. Nettitikun ja Mokkulan lisänä tarvitaan kylläkin pieni lisäantenni. Langaton nettiyhteys maksaa 10 – 20 euroa kuukaudessa ja tyypillinen nopeus on 2 – 5 Mbps.

Soneran tarjoama ilmainen laajakaistanopeuden mittaustyökalu.

Haja-asutusalueiden huonot nettiyhteydet ovat yleinen puheenaihe monin paikoin eikä syyttä. Internet tarjoaa monenlaisia palveluja vuosi vuodelta enemmän ja enemmän, mutta taajamien ulkopuolella internetyhteydet ovat olleet hitaita ja epävarmoja. Putkilahdessa on edelleen kehnot nettiyhteydet taajamiin verrattuna, mutta tilanne on kyllä ilahduttavasti parantunut viimeisen kahden vuoden aikana.

Lähivuosina on jälleen parannusta odotettavissa, kun 4G-verkko rakennetaan ja valokuituyhteys saapuu kyläämme.

VALTO KOSKINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke