www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kaupungin viherryhmän seminaari

Jyväskylän kaupunkiin laaditaan tämän vuoden kuluessa viherpolitiikka. Ajatusten ja ideoiden synnyttämiseksi on tänä keväänä käynnissä miniseminaari-sarja, jonka yksi tilaisuus pidettiin 17.3.2011 Putkilahden kylätalolla.

Kaunis maisema, ihana auringonpaiste ja herkullinen pullantuoksu loivat mahtavat puitteet!

Tilaisuuden aiheena oli maaseudun maisemat ja kyläympäristöt. Tilaisuuteen osallistui joukko kaupungin viheralueista, metsistä ja maaseutualueista vastaavia edustajia. Alustajiksi oli pyydetty ylitarkastaja Liisa Horppila-Jämsä ELY-keskukselta sekä maisema-arkkitehti Timo Suominen, joka itsekin on Putkilahden asukas. Heidän esityksissään sivuttiin paljon Putkilahden kysymyksiä, onhan Putkilahti Jyväskylän kaupungin ainoa valtakunnallisesti arvokas maisema-alue.

Keskusteluissa pohdittiin mm. avoimien alueiden säilyttämismahdollisuuksia, jossa keskeisessä roolissa on maataloustoiminnan jatkuminen alueella. Kaavoituksella voidaan ohjata rakentamista siten, ettei arvokkaita näkymiä pilata ja että uudisrakentaminen sijoitetaan perinteisesti sille sopiville paikoille. Tilaisuudesta jäi paljon hyviä ajatuksia viherpolitiikan eteenpäin viemiseksi.

MERVI VALLINKOSKI
MAISEMA-ARKKITEHTI
KAUPUNGIN VIHERRYHMÄN PJ

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke