www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Järviniemen uudet asukkaat

Muutosten tuulet ovat puhaltaneet naapurissamme, Järviniemen tilalla. Uudet asukkaat ovat asettuneet taloksi ja saimme pääsiäisen pyhinä tutustua heihin vihdoin kunnolla, vaikka ovatkin tuossa alkuvuodesta enemmän ja vähemmän pyörineet. Kiirettä kun on ollut sekä meillä että heillä.

Järviniemen uudet asukkaat Sirpa Tilus ja Sakari Iivari

Talon uusi emäntä Sirpa Tilus on kotoisin Limingasta asti. Korpilahdella on tullut asuttua kuitenkin jo puolitoista vuotta. Sirpalla on jo aikuiset lapset Anna ja Ari ja hän on ammatiltaan sairaanhoitaja. Tämän lisäksi hän on sivutoiminen maatalousyrittäjä ja kasvattaa mehiläisiä. Mukavaa, että hunajan ystävinä voimme saada nyt todellista lähihunajaa. Sirpa pitää kovasti myös puutarhanhoidosta ja harrastaa talvisin käsitöitä, mistä todistaa tuvassa seisovat kangaspuutkin.

Sakari Iivari onkin sitten Korpilahden kasvatteja. Putkilahti on hänelle tuttua seutua. Onhan mummola sijainnut tuossa vähän matkan päässä Toivolassa ja Autio-niemessä puolestaan asui täti. Sakari on koulutukseltaan agrologi ja nyt isännöimässä uutta kotia. Kovin on eläinrakas kuulemma ja kova metsä- ja luontomies. Sirpa ja Sakari sanovat viihtyvänsä luonnossa keräten sienet ja marjat talven varalle. Perheen muonavahvuuteen kuuluu silloin tällöin myös Sakarin 13-vuotias poika Tomi, johon sainkin tutustua jo aiemmin kun seurasimme yhdessä talvirallien Töppöspohjan erikoiskoetta. Oikein reipas ja mukava nuori mies on hän.

Mehiläisten lisäksi perheen lemmikkinä ja pihan vartijana toimii Mocca, belgianpaimenkoira. Tyttäreni tykkäsi kovasti rapsutella talonvahtia. Sen verran eläinystäviltä uudet naapurimme vaikuttivat, että en yhtään ihmettelisi jos perheenjäsenten määrä vielä kasvaisi. Ainakin kissaa taloon kuulemma kaivataan, jotta myyrät, hiiret ja päästäiset pysyisivät kurissa. Kaikin puolin mukavan oloisia nämä Sirpa, Sakari ja Tomi. Tervetuloa Putkilahdelle!

TEKSTI JA KUVA METTE TOIKKANEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 5/toukokuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke