www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Lankalauantai villisikatilalla

Aurinko paistoi ja sää oli lämmin, kun jo tutuksi tulleeseen tapaan vetäisimme pääsiäisnoidan tamineet niskaamme lankalauantaina Simolan villisikatarhalla. Laskeskelimme päivän aikana, että tänä vuonna avoimet ovet pidettiin jo viidettä kertaa, joten itsekin taisin olla jo neljättä vuotta peräkkäin kassanoidan paikalla. Lisäksi allekirjoittanut oli pestattu paikan päälle leikkimään lehdistöä. Aikaa toimittajaleikkeihin, auringonottoon ja ihmisten kanssa rupatteluun jäikin mukavasti, sillä myöhäisen pääsiäisen hyvä sää epäilemättä piti osan ihmisistä laittamassa pihojaan ja puutarhojaan kuntoon.

Kävijöitä kuitenkin oli mukavasti, tuttuja ja tuntemattomia, joista osa löysi paikalle vasta pienten eksymisseikkailujen jälkeen, ja olipa pari kappaletta ulkomaa-laisiakin. Erityisesti heille villisikamakkarat ja nokipannukahvit olivat varmasti eksoottinen elämys, puhumattakaan itse elävien otusten näkemisestä.

Villisikatilan eläviä otuksia.

Kuva: Silja Ojanen

Kävijöiden tapaan henkilökuntaan kuuluvia noitiakin oli muutama vähemmän kuin aikaisempina vuosina, mutta myös meissä riitti kansainvälistä meininkiä. Olihan paikalliselle Kyöpelinvuorelle lennähtänyt noitia ainakin Ranskasta ja Ruotsista saakka, ellei jopa kauempaakin. Yhteinen kieli kuitenkin löytyi heti ja pääsiäisherkut saatiin tarjoiltua hyvässä yhteisymmärryksessä. Saapa nähdä joko ensi vuonna joku noita tulisi paikalle Kuusta asti.

Noidista parhaat: Silja ja Tarja.

Kuva: Jafet Simola

Epäilemättä seuraavana yönä oli taas kellonsoittajia liikenteessä, kuten Putkilahden pääsiäisperinteeseen kuuluu.

SILJA OJANEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 5/toukokuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke