www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

KAUNISTA TÄMÄN ILMAN KANNEN ALLA

“Kaikki on kaunista minulle
tämän ilman kannen alla:
ilo, murhe, itku, nauru,
luonto, maailma…..”

Näin tunnelmoi aikanaan Eino Leino, rakastetuin suomalainen runoilijamme, jonka muistoa vietämme heinäkuun kuudentena, runon ja suven päivänä.

Suomen suven parhain aika on juuri meneillään. Täydellisessä kauneudessaan hehkuva luonto ympäröi meitä kaikkialla tämän ilman kannen alla. Kesäinen luonto kutsuu puoleensa ja saa ihmiset viihtymään ja liikkumaan ulkona paljon enemmän kuin talvisaikaan.

Heti vesien vapauduttua on tarjolla monenlaista mukavaa, sillä kesäajan suosituimpiin harrastuksiin: uintiin, veneilyyn ja kesäkalastukseen on taas tullut mahdollisuus. Reipasta ja terveellistä touhua riittää niin rannoilla kuin vesilläkin. Erittäin tervetullutta on tieto järviemme, erikoisesti Päijänteen veden puhdistumisesta. Se on meille kaikille erinomaisen suurimerkityksellinen asia.

Tässä lehdessämme kerromme myös oikein mukavia uutisia taiteen saralta. Harvinaista iloa ja mainetta kylällemme on tuonut pieni taiteilijatyttö, putkilahtelainen Jenina Salminen, joka osallistui suureen ja arvostettuun lasten piirustuskilpailuun voittaen siinä toisen palkinnon. Mukavaa on myös tutustua teatteriharrastukseen nuoren Tatu Toikkasen kertomana.

Kaunis asia on sekin, että Korpilahden alueseurakunta on muistanut vanhenevia seurakunnan jäseniä yhteisellä juhlalla. Myös poisnukkuneita muistetaan lämmöllä. Ilo ja suru kulkevat käsi kädessä.

Kuten Leinon runoudessa sykähtelevät herkästi kiihkeät elämisen riemut, keski-päivän voimantunnot ja lopulta hiljaiseen rauhaan kirkastuva elämän iltarusko, niin myös kylämme ihmiset elävät elämäänsä suvisen luonnon keskellä, jossa kaikki on kaunista tämän ilman kannen alla.

Kaunista ja ilontäyteistä kesää kaikille lukijoillemme!

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 6/kesäkuu 2011 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke