www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Teatteri harrastuksena

Olen Tatu Toikkanen 15, ja kuulun Korpilahden ilmaisutaidon ryhmään. Ryhmän ikähaitari on suuri, se koostuu 13-vuotiaista jo 20-vuotiaisiin konkareihin. Ryhmämme on silti pieni ja tiivis, josta on hyötyä niin näyttämöllä kuin kulisseissakin.

Syksyllä aloitamme "lukukauden" kerran viikossa harjoittelemalla perusasioita, esimerkiksi harjoittelemme selkeää artikulointia ja erilaisten tunteiden näyttämistä.

Kun lumi alkaa sataa maahan saamme nähdä tulevan näytelmämme tekstin, ja aloitamme käymään sitä läpi pala palalta.

Taas kun vuosi vaihtuu, saamme omat roolimme ja alamme opettelemaan niiden vuorosanoja.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Sofia Piesanen, Josefiina Uuranmäki, Moona Brandt, Tatu Toikkanen ja Anni Loberg.

Helmi-maaliskuussa kun jokainen osaa melkein jo repliikkinsä ulkomuistista, sovimme näytöspäivät ja muut harjoittelu-ajat.

Huhtikuussa kun lumet ovat jo melkein sulaneet pääsemme Korpilahden teatterille ja aloitamme siivoamaan, rakentamaan lavasteita ja hankkimaan rekvisiittaa. Tässä vaiheessa harjoitusmäärä on ehtinyt kasvamaan kerta viikosta jo seitsemään päivään viikosta.

Kun ensi-ilta lähestyy jännitys kasvaa ja joukkomme tiivistyy entisestään. Ensi-ilta-päivänä kaikki tulevat teatterille ajoissa ja ilmassa on sähköä. Kaikki vaikuttavat hieman hermostuneilta, mutta silti todella hyväntuulisilta ja energisiltä. Olemme jo aiemmin suunnitelleet ensi-ilta-juhlat, jos näytös sujuu hyvin.

Vaihdamme nopeasti kuulumisemme ja rupeamme maskeeraamaan, pukemaan rooliasujamme ja keskittymään illan koitokseen. Esityksen alkuun on enää pari tuntia aikaa, joten ohjaajamme Arja Antikainen pitää meille "palopuheen". Sen jälkeen hiljennymme ja menemme rooliimme sisään ja odotamme esityksen alkua.

Kun yleisön tuloon on enää pari minuuttia toivotamme toisillemme tsemppiä, ja kohta kuuluukin: "Ja, yleisö tulee!"

TEKSTI: TATU TOIKKANEN
KUVA: JUTTA SIIKANEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 6/kesäkuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke