www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Luhangan koulujen leirikoulu Turussa

Linja-auto lähti Tammijärven koulun pihasta noin puoli yhdeksän aikaan kyydissään innokkaita oppilaita. Matkan aikana pysähdyimme ABC Auralle syömään ja jaloittelemaan parin tunnin matkan jälkeen.

Syömisen jälkeen jatkoimme Zoolandiaan, jonne oli vain vartin matka. Kiertelimme Zoolandiassa, jossa näimme monesta eri maasta tuotuja eläimiä. Sieltä matkasimme vajaassa puolessa tunnissa hotellillemme. Yövyimme Cumulus hotellissa.

Seuraavana päivänä kiertelimme oppaamme Saijan kanssa Aboa Vetus-museossa, Turun linnassa, Tuomiokirkossa ja Käsityöläismuseossa. Oppaamme oli hyvin mukava ja tiesi paljon Turun historiasta. Illemmalla kävimme shoppailemassa ja hohtokeilaamassa. Meillä oli mukavaa, vaikka väsymys painoi jo silmiämme. Illallistimme viereisen hotellin ravintolassa.

Seuraavana aamuna luovutimme huoneet ja lähdimme katselemaan Turun saaristoa pienellä risteilyaluksella.

Sää oli kylmä, mutta kokemus oli mieleenpainuva. Kävimme lopuksi Forum Marinumissa, jossa oppaamme Saija kertoi meille Turun vesistössä tapahtuneista sodista. Lähdimme kotimatkalle ja välissä söimme lounaan ABC Orituvalla. Matkan loppupuolella jouduimme liikenneonnettomuuden aiheuttamaan ruuhkaan, mutta pääsimme kuitenkin kohtuullisen nopeasti pois ruuhkasta.

Sydämellinen kiitos teille, jotka tuitte leirikouluamme: Tammijärven Marttayhdistys Ry, Putkilahden Nuorisoseura Ry, Helminen Matti, MTK Luhangan Yhdistys, Judinsalon Marttayhdistys Ry, Sarvan Erä Ry, Joutsan seurakunta, Luhangan Martat Ry, Moto-Jussi Oy, Aro Eero, Luhangan Op, Putkilahden kyläseura Ry ja Korpilahden apteekki.

TEKSTI: JANNA SALMINEN JA AURORA WEIJO KUVA: EVE KARJALAINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 6/kesäkuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke