www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Luhangan keltainen kylätalo

Luhangan kirkolle, Kotipellontie 1:een, nousi vuonna 2006 uusi ja aurinkoinen rakennus.

Kauniin keltainen, kutsuva ja kotoisa Kylätalo näkyy kauniisti ja sopii ympäristöönsä; vihreiden puiden ja nurmikon, sekä ihanan sinisen järven naapuriksi.

Kylätalolle oli aikanaan selkeä tarve. Pienessä kylässä kun riittää innokkaita, kaikenikäisiä ihmisiä, jotka harrastavat monenlaisia asioita. Tästä tarpeesta syntyi kaikkien luhankalaisten yhteinen kylätalo!

Luhangan kylätaloon muuttivat myös entisen Klemettilän koulun oppilaat ja opettajat. Tänä päivänä puhummekin Kirkonkylän koulusta. Koulu sai käyttöönsä kaksi luokkahuonetta, joissa opiskelu maistuu raikkaissa puitteissa. Pihalla oleva jalkapallo- ja pelikenttä muuntuu talvella jääkiekkokaukaloksi, jossa tavallinenkin luistelu sujuu.

Reippaiden koululaisten lisäksi kylätalolla on hurjan paljon toimintaa ja toimijoita. Siellä on mm. Jyväskylän kansalaisopiston käsityö-, jumppa-, posliini-, savityöpiirejä. Julia Weijon piano- ja viulutunnit soivat myös talon tiloissa. Alakerrasta löytyy kuntosali ja saunatilat. Kunnan järjestöt saavat käyttää talon tiloja omiin kokoontumisiinsa. Luhangan Väreen liikuntakerho kokoontuu myös kylätalolla.

Mainetta niittänyt Luhangan laulajat -kuoro kokoontuu Toni Edelmannin johdolla joka maanantai. Ja laulu raikuu!! Vanhusten päiväkeskus on löytänyt myös paikkansa ja näyttelytila on ollut jo mo-nien näyttelyiden pitopaikkana. Kylätalo on myös mainio paikka erilaisille tapahtumille ja konserteille. Luhangan laulajien ”Elojuhla” -tapahtuma toteutuu taas elokuussa. Luvassa on musiikkia ja elokuvaa ja niihin liittyviä mielenkiintoisia juttuja. Eli elokuun alussa ”Elojuhlille” tervetuloa!

Luhankalaisille ja muillekin kiinnostuneille tiedoksi, että kylätalo on varattavissa ja sitä voi vuokrata myös juhlia varten. Monet häät, hautajaiset ja syntymäpäiväjuhlat on siellä järjestetty. Lisätietoa voit kysellä Luhangan kunnasta.

Tervetuloa Luhankaan ja sen iloisiin tapahtumiin kesän ja koko vuoden aikana!

AURINKOISIN TERVEISIN MARJO MERIVIRTA
(LUHANGAN KOULUJEN KOULUAVUSTAJA)

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 6/kesäkuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke