www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

HELEÄTÄ HEINÄKUUTA

Kesä on taas vanhaan tapaansa hellinyt meitä lämmöllä, auringolla ja myös sateella; niistähän se kesä syntyy.

Kesään kuuluvat myös monet tapahtumat ja tilaisuudet niin kulttuurin kuin urheilunkin osalta. Putkilahdessakin kesä on oikeata kulta-aikaa tässä suhteessa verrattuna talven hiljaiseloon. Kylämme kesän tapahtumiin sisältyvät jo tavoiksi muotoutuneet perinteiset ohjelmat: jazzit, juhannusiltamat ja urheilukentän harrastukset leikkimielisine kilpailuineen sekä Koulupuistossa pidetyt lasten luontoleirit.

Putkilahti on kesäisin paikka jossa lomaillaan, vieraillaan ja kohdataan vanhoja tuttuja. Täällä tullaan tutuiksi myös uusien asukkaiden kuin myöskin lomalaisten kanssa. Se on hienoa kanssakäymistä. Mukava tutustumiskohde on juuri kesän alussa kylällemme ilmestynyt siivousalan yritys, josta löytyy tarvittaessa apua vaikkapa kotiemme puhtaana pitoon. Liikkeen yhteydessä on myös puoti, jossa on myytävänä kauniita ja laadukkaita käsitöitä. Kannattaa käydä katsomassa.

Kesällä matkustellaan tavallista enemmän kotimaan maisemissa. Useasti oma synnyinseutu on se matkakohde, joka voittaa kaikki muut matkat. Vanhalle kotiseudulle palatessa on kuin menneisyys nousisi ajatuksissa tämänhetkisen ajan edelle. Muistot palaavat voimakkaina esiin juuri siellä, missä kukin on elämänsä alkutaipaleita elänyt. Lehdessämme julkaistut vanhat valokuvat avaavat muistorikkaita ikkunoita kylämme elämään vuosikymmeniä sitten.

Kesän ohjelmaan kuuluvat myös luontoretket. Mainioita retkikohteita löytyy täältä useitakin, mutta retki Korpilahden Oravivuorelle on varmaankin eräs mielenkiintoisimmista kohteista. Vuoren huipulla on yksi Unescon Maailmanperintöluetteloon kuuluvan Struven ketjun suojelluista mittauspisteistä ja näkötorni, josta avautuu nähtäväksi huikean upea maisemakokonaisuus. Jo matka tornille Puolakan kylän kautta on elämys; siinä suomalainen maalaismaisema puhuu paljon puolestaan.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 7/heinäkuu 2011 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke