www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kuumat Jazz´it Koulupuistossa

Kesäinen Putkilahti laittoi parastaan, kun 13. Jazz´it pääsivät vauhtiin. Aurinko porotti siniseltä taivaalta, eikä tuulenvirettä juurikaan ollut. Koulupuisto houkutteli paikalle runsaasti väkeä, jota olikin selvästi enemmän kuin parina viime vuonna. Aurinko helli yleisöä ja varjopaikatkin olivat kysyttyjä. Usean puskan tai pensaan kyljessä olikin nautinnollista kuunnella korvia hellivää musiikkia. Tunnelma oli korkealla... AIVAN MAHTAVA KESÄPÄIVÄ!

Talkooväki aloitti ahkerointinsa jo edellisenä päivänä ja nyt kaikki oli valmista. Kyläseuran puheenjohtaja Veikko Riikonen avasi jazzit hauska olkihattu päässään. Talkooväki touhusi "hiki hatussa" sekä keittiössä että myyntiteltassa. Kaikilla oli silti iloiset ilmeet ja hyvä fiilis. Eihän parempaa päivää olisi voinutkaan tulla! Oman kylämme lapset myivät arpoja ahkerasti ja kaikki menivät kaupaksi, tietenkin! Arpajaispalkinnot olivat mahtavia, joten niistä kiitos kaikille lahjoittajille!

Jazz´it -tapahtuman avausnumeron puhalsi perinteiseen tapaan Jyväskylän puhallinorkesteri.

Ensimmäisenä esiintyjänä aloitti Jyväskylän puhallinorkesteri. Tyylikästä ja takuuvarmaa ohjelmistoa oli mukava kuunnella. Mieleen jäi erityisesti pehmeällä miesäänellä esitetty Satumaa-tango. Se jos mikä, ja kesä kuuluvat yhteen. Vaskisoitinten mahtava svengi sai tanssahtelemaan kahvinmyynnin lomassa. Uusi kasvo jazzeilla oli Marika Paaso acoustic. Hän esitti herkkää ja kaunista musiikkia taitavien muusikoiden säestäessä. Siinä oli kyllä esittäjä musiikkinsa näköinen; keveä ja kaunis.

Tessa Virta & Olli Peuhu

Tessa Virta & Olli Peuhu duo oli odotettu esiintyjä. Tessan ääni oli persoonallinen ja laulut keinuivat upeissa rytmeissä. Haitarin ääni vei mielen mennessään. Ihanaa musisointia! Muutamassa laulussa laulettiin Putkilahdesta ja se pisti hymyä huulille. Hauskaa!

–Tämähän on kuin Karibian risteilyllä! tokaisi Tapio Leino, kun iltapäivän aurinko kuumotti. Esiintymisteltta ei varmstikaan ollut se viilein paikka. Mutta voihan pojat ...kyllä T. Leino &swing band oli mahtava! Käheä ääni ja saksofoni hurmasivat. Yleisö jaksoi nauttia letkeästä musiikista ja hiki virtasi. Hyvää musiikkia ei voi kukaan vastustaa, eihän?

Musiikin kuuntelun ja kahvittelun lomassa oli tarjolla myös kirjoja. Kyläseuralle lahjoitetut kirjat löysivät uusia omistajia. Hienoja kirjoja päätyi monelle kesälukemiseksi kotiin ja mökille. Kiitos kirjojen lahjoittajalle!

Lopuksi lämmin halaus ja kiitos kaikille järjestelyissä mukana olleille sekä lahjoittajille! Saimme taas yhdessä aikaan aivan upeat jazzit, joita on mukava muistella kunnes taas on seuraavien aika. Aurinkoisia päiviä kaikille!

TEKSTI MARJO MERIVIRTA
KUVAT AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 7/heinäkuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke