www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

AIKA LENTÄÄ YLITSEMME, mutta varjo jää. (Nathaniel Hawthorne)

Ajalla on taipumus tehdä tehtävänsä niin yksilöiden kuin yhteisöjenkin elämässä. Ei tarvitse elää montaakaan vuosikymmentä, kun jo huomataan vaikkapa elinolosuhteiden muuttuneen varsin perusteellisesti. Tuolloin sanotaan kehityksen kulkeneen eteenpäin. Näin aika on jättänyt taakseen varjonsa.

Jatkosodan alkamisesta tuli tämän vuoden kesäkuussa kuluneeksi 70 vuotta. Lehtemme tässä ja jo aiemmissakin numeroissa on huomioitu tämä isänmaatamme kohdannut synkkä ajanjakso. Aika on armeliaasti lentänyt ylitsemme, mutta syvät ja kipeät varjot tuosta ajasta ovat jääneet kansakuntamme historiaan.

Usein elätellään toiveita, että historia opettaisi ihmiskuntaa kaikkein tärkeimmässä asiassa: sovussa ja rauhassa elämisessä. Kautta aikojen tämä haave on osoittautunut turhaksi. Jossakin päin maailmaa aina soditaan. Viimeaikaiset uutiset Norjassa tapahtuneista väkivaltaisista hirmuteoista todistavat pahuuden lisääntyneen “sivistyneessä” maailmassa.

Kaikesta maailman menosta huolimatta elokuun pimenevät illat muistuttavat meitä jälleen ajan vauhdikkaasta lennosta ylitsemme. Kohtapuoliin olemme yllättäen syksyn sylissä. Kesäaika on suonut meille jälleen monenlaista hyvää ja ihanaa asiaa. Arvokkaita kesän antimia ovat nuo terveelliset oman maan marjat, uudet perunat, juurekset ja ennen kaikkea kotimainen puhdas viljasato. Kalasaalistakin on riittänyt kesäisiin ruokapöytiin mukavasti.

Kesän maukkaiden herkkujen maistelun lisäksi myös henkistä ravintoa on tänä kesänä saatu nauttia monella saralla. Lehtemmekin tarjoaa välähdyksen maalaustaiteemme kansallisromanttisen kauden tunnetuimman taiteilijan, Akseli Gallen-Kallelan, taiteesta sekä hänen olostaan Korpilahdella.

Aika on lentänyt tuostakin ajasta ylitsemme, mutta onneksi paljonpuhuvia realistisia kansankuvauksia kaudesta on säilynyt ihmeteltäväksemme ja ihailtavaksemme.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 8/elokuu 2011 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke