www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

”Vesisadekisat” yllättivät Ketterän

Neljännet Putkilahden Ketterän kesäkisat oli tarkoitus toteuttaa torstaina 21.7. tilatun, siis hyvän sään vallitessa. Kisojen suunnittelu oli hoidettu vahvalla rutiinilla ja toteutuskin pelasi ilmoittelua lukuun ottamatta hyvin, vaan säähaltija puuttui peliin. Tunnin verran aikaistetulla lähtökohdalla olisi pärjätty jo koko lailla hyvin, mutta minkäs teit…

Paikalle saapui hiostavan kuumana, aurinkoisena iltapäivänä kuitenkin seuran kantajoukkue muutamilla uskollisilla kannattajilla vahvistettuna, joten aloitimme pakollisesta kännykänheitosta.

Nopeimmat halukkaat saivat kokeilla kuinka Ericsson GA 628 lentää ja useita erilaisia heittotyylejä nähtiin, miehisistä riuhtaisuista sivuheilautuksiin tai ns. ”nytpä nakkaan sillä harakkaa” –heittotapaan.

Lapsille ehdittiin järjestää 60 m juoksukilpailu. Matka oli ehkä kaikkein pienimmille pitkä, mutta reippaasti hekin pistelivät menemään ja saivat kannustavat suosionosoitukset maalissa. Isommille lapsille matka oli ihan sopiva ja pareittain tehtynä juoksu sai oikean kilpailun luonteen. Jollekin saattoi tosin isosisko olla, noh, ei ehkä se mieluisin kilpakaveri – komeasti silti tultiin tasatuloksella maaliin ja maalikameran puuttuessa todettiin tasapeli heittäytymisestä huolimatta.

Lähestyvä ukkosrintama kumisi jo Kettuvuoren takaa, kun pääsimme aloittamaan vauhditonta pituushyppyä. Sitten pitikin kohta aloittaa sateelta suojautuminen, ja kisat päättyivät kenttälajien osalta siihen. Vesiurheiluosuus taas alkoi: vettä tuli rankasti ja kovien ukkospuuskien heittämänä niin, että kopille ja telttaan suojautuneet seuralaiset kastuivat läpeensä, varsinkin kun pihalla tai muuten esillä olevia tavaroita piti pelastaa sateesta. Kovimmassa puuskassa teltta oli vaarassa kaatua ja muutamat isot miehet pitelivät sitä varoiksi paikallaan, kunnes katto saatiin pois. Ukkonen lyödä paukautti muutaman kovan kunnarin ihan likelle, varsinainen päivän pamaus. Tapahtuman purku sujui sitten hilpeässä vesileikinomaisessa hengessä, jotkut jopa muistelivat lapsuuden kivoja lätäkköleikkejä. Sen kesä kuivaa, minkä kasteleekin.

Vielä parhaat kiitokset kaikille kisajärjestelyihin osallistuneille ja paikalle saapuneille, ensi kesänä ketterinä taas kisaamaan!

Tuloksia: http://kettera.putkilahti.fi

TEKSTI JA KUVAT TIMO SUOMINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 8/elokuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke