www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Ylisjärven kuhaennätys?

Perinteisesti Ylisjärvi on ollut kuhajärven maineessa, mikä ilmenee myös Kuhaniemen tilan nimessä. Monet tosin ovat välivuosina kyseistä mainetta epäilleet. Mutta on tästä kuhiakin otettu: näin Yrjö-seppä aikoinaan ja viimeksi Niittuniemen nykyinen isäntä.

Heinäkuun 27. päivänä uutiskynnys ylittyi, kun nykyinen kesäputkilahtelainen Tauri Oksala apujoukkoineen (pojat: Mino, Jouka, Nooa) veti 45 millin verkosta Ihalahden edustalta 9,5-kiloisen kuhan (lat.lucioperca) 90cm, ympärys 50cm.

Kalastustapahtumassa olivat mukana puoliso Riina ja 2-vuotias poika Nuutti (lat.Canutus).Tapahtuma koettiin niin merkittäväksi, että jopa minut hälytettiin rantaan ihmettä katsomaan.

Onnea oli matkassa: haavi mukana ja ryhmän päällikkönä mies rotevinta luokkaa. Silti hänkin oli lentää veneessä niinkutsutulleen ja kuvaa kokemaansa shokkia näin: ”Tunsin heti, että verkossa oli jotain.Ensin tuli näkyviin kilon ahven. Kun jatkoin kokemista, syvyyksistä nousi pelottava pää suu auki, kidukset levällään, kolmen sentin mulkosilmät ammollaan. Pidin verkkoa, ja Jouka nosti hirviön haavilla veneeseen.Erävoitto oli saavutettu, ja jatkotaistelukin kääntyi voitoksemme”.

Kala perattiin, fileroitiin ja syötiin grillattuna samana päivänä. Seuraavalle päivälle jäi vielä valtaisa kalakeitto.

T.O.

Postscriptum: Lukijat voivat lähettää lehteen tietoja saamistaan tai kuulemistaan kuhista. Kun levitin tietoa tapahtumasta, Kuha-Matti (Kuhaniemen isäntä) muisteli isänsä saaneen 6-kiloisen vonkaleen, ja Martti Inkala mainitsi lankonsa muinoin saamasta 8,5-kiloisesta jättiläisestä.

IDEM

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 8/elokuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke