www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Villiä sikaa gallialaisittain

Minulla oli ilo olla katsomassa Gallialaista meininkiä Simolan villisikatarhalla 27.8. Ilma suosi, oli aurinkoista ja lämmintä. Paikalla oli heti alusta lähtien mukavan kotoisa meininki. Heimopäällikkö kyläläisineen otti vieraat ystävällisesti vastaan. Kodasta, kokin padasta, nousi herkullisia tuoksuja, jotka saivat veden herahtamaan kielelle. Paistos oli todella maukasta ja voimajuoma antoi sopivasti energiaa. Ruokahetken kruunasi aromikas nokipannukahvi. Jos oli pienempi nälkä, niin tarjolla oli myös paistettua makkaraa, joka ainakin meidän pojalle maistui oikein hyvin.

Aitoja gallialaisia asuja näkyi mukavasti paikan päällä. Nuorempaa väkeä kiinnosti erityisesti Obelix, joka kantoi suurta ja painavaa kiveänsä.

Paikalla oli myös Heimopäällikkö, ketterä Asterix, tietäjä Akva-vitix, seppä sekä hienoja gallialaisia naisia.

Illan aikana kuultiin Ranskaan liittyviä lauluja sekä yhteislaulantaa ja kaunista haitarimusiikkia. Musiikin taitajina olivat Mirja Könnö, Marjo Merivirta ja Tarja Simola.

Voimajuoma sai tietenkin gallialaisten sekä vieraiden olon sen verran kiihkeäksi, että voimia oli miteltävä. Pussitappelu oli suosittu laji ja siinä olikin melkoisesti vils-kettä kun Heimopäällikköä haastettiin taistoon vuorotellen. Sen lisäksi sai kisata perinteisessä köydenvedossa sekä peukalopainissa, joka ainakin allekirjoittaneelle oli aivan uusi tuttavuus, mutta sitäkin hauskempaa.

Minun osaltani ilta loppui liian lyhyeen toisen sovitun menon vuoksi, mutta illan emännän mukaan tapahtuma oli oikein onnistunut. Väkeä olisi voinut olla paikalla enemmänkin, tilaahan tuolla riittää. Viitisenkymmentä päätä oli kuitenkin paikalla nauttimassa hyvästä seurasta ja menosta. Ehkä samaan viikonloppuun osuneet muut tapahtumat verottivat kansaa ja osa taisi olla puimassa, kun keliä vihdoin oli. Kiitos mukavasta tapahtumasta Tarja ja Reijo ja kumppanit. Eiköhän oteta ensi vuonna uudestaan ja silloin kummit, mummit ja kaverit mukaan!

TEKSTI JA KUVAT METTE TOIKKANEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2011]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke