www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

UUSI VUOSI, UUDET MERKINNÄT

Vuosi on jälleen vaihtunut ja on aika opetella kirjoittamaan uusi vuosiluku. Katseet suuntautuvat tulevaisuuteen uteliaina; mitähän tämä vuosi tuokaan tullessaan? Uusi vuosi on kuin edessämme oleva valkoinen paperiarkki, jolle ei ole tehty vielä ainuttakaan merkintää.

Edellinenkin vuosi aloitettiin samoin puhtaalta arkilta. Merkintöjä alkoi kertyä ja arkki täyttyi hiljalleen. Miltä se vuoden lopussa näyttikään? – Olisiko nyt aihetta täyttää uusi eri tavalla, ehkä paremmin?

On ilo kertoa lukijoillemme, että tällä hetkellä kylämme tulevaisuudelle on luvassa mieleisiä merkintöjä. Olemme saamassa kyläämme kaupan. Kylä ilman kauppaa on kuoleva kylä. Nyt olisikin pyrittävä yhteisvoimin turvaamaan kaupan jatkuvuus ja menestyminen kylällämme. Varmimmin se onnistuu asioimalla ahkerasti omassa kyläkaupassamme, jonka avajaiset ovat tulossa lähiaikoina.

Hyviin merkintöihin voidaan lukea myös kylämme ripeä rakennustoiminta ja monipuolinen yritteliäisyys. Miellyttävää on havaita, että kotikyläämme ei ole laskettu rapistumaan missään suhteessa. Uudisrakentamisen lisäksi vanhemmistakin asunnoista pidetään hyvää huolta. Rähjäiset rakennukset eivät rumenna tien varsiamme. Putkilahden kuuluisa maalaismaisema on pysynyt ehyenä. Tämä kaikki on hyvää ja lisää asukkaiden viihtyvyyttä täällä.

Seutukuntamme asukkaita ilahduttaa erikoisen paljon vuodelle 2012 tehty merkintä siitä, että Korpilahti säilyttää kuntaliitoksesta huolimatta oman terveysasemansa. Entinen kunnantalo remontoidaan kuluvan vuoden aikana ja sen tiloihin tulevat terveysaseman käyttöön tarvittavat tilat. Tämä on viisas ratkaisu joka merkittävästi helpottaa alueen asukkaiden elämää ja on omiaan luomaan turvallisuuden tunnetta.

Koko Suomea koskettava merkintä tänä vuonna tulee olemaan varsin huomattava, sillä valitsemme maallemme uuden tasavallan presidentin.

Tälle meille läheiselle Putkilahden Kylälehdelle toivomme jatkossakin löytyvän paljon hyviä merkintöjä oman kylämme asioista. Suuntaamme katseemme luottavaisina tähän päivään ja myös tulevaisuuteen unohtamatta menneisyyttämmekään.

Kiitämme kaikkia Kylälehden tekemiseen monin eri tavoin osallistuneita ja toivomme hyvän yhteistyömme jatkuvan edelleen onnellisissa merkeissä.

ONNEA JA MENESTYSTÄ ALKANEELLE VUODELLE 2012!

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 1/tammikuu 2012 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke