www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Pikkujoulu Seuralassa

Putkilahden nuorisoseura oli kutsunut jo perinteiseen tapaan kyläläisiä koko perheen pikkujouluun lauantaina 10.12. Valaistuun seurantaloon astuttaessa tulijoita tervehtivät paitsi kynttilöiden liekit ja puuron tuoksu myös nuorisoseuran puheenjohtajan ja sihteerin kättelyt; tuntui kuin olisi tullut jouluiseen kyläpaikkaan. Väkeä paikalle olikin kertynyt varsin runsaasti, kaiken kaikkiaan noin 70 henkeä.

Ensimmäisenä tulijat johdateltiin höyryävien puuropatojen äärelle. Oman jännityksensä puuron keittoon olivat kuulemma tuoneet sähkökatkokset, joita illan räntäsateessa oli useita, mutta yhtä kaikki, puuro oli erittäin pehmeäksi hautunutta ja maistuvaa, joten kiitokset vielä näin jälkikäteen kaikesta tarjoilusta leivonta- ja puuronkeittoporukalle Halttusen Tarjalle, Könnön Mirjalle, Ruthin Siskolle, Järvisen Mairelle, Ruth-Salosen Virpille, Weijon Sirpalle ja Turman Irmalle!

Varsinainen ohjelma aloitettiin yhteislaululla, jonka jälkeen seuran puheenjohtaja Pentti Könnö polkaisi tai potkaisi humoristiseen tapaansa tilaisuuden käyntiin toivottamalla vielä kerran kaikki tervetulleiksi.

Merivirran Marjo ja Simolan Tarja johdattelivat väen välillä Etelämeren tunnelmiin Toni Edelmannin säveltämän laulun Fafaija sanoin, mutta palauttivat kuulijat pian taas nykyhetkeen ja -paikkaan Jukka Kuoppamäen laululla Joulumieli sisälläni.

Seuraavaksi Marjo sai kumppanikseen Julia Weijon ja kuulimme kosketinsoittimen ja viulun välityksellä sävelmiä Ievan polkasta Pekka Simojoen iki-ihanaan Tulkoon joulu -kappaleeseen.

Pienoisnäytelmä Tonttujen touhut

Mitäpä olisi ilta seurantalolla ilman näytelmää. Näissäkin pikkujouluissa nähtiin pienoisnäytelmä Tonttujen touhut, jonka olivat kirjoittaneet ja ohjanneet Könnön Mirjan tyttärentytär Saga Kuokkanen ja hänen ystävänsä Nea Purja, jotka myös olivat mukana näyttelemässä. Näytelmän perusteella saimme vähän tuntumaa siihen, millaista kiirettä Korvatunturilla näin joulun alla pidetään.

Vaikka Putkilahdessa on aina riittänyt esiintyjiä ja esiintymistaitoa, on ilo huomata, että tahti vain jatkuu – ellei parane – tulevaisuudessakin. Sen todisti jälleen kerran Essi Aaltonen kauniilla lauluesityksellään Jouluterveiset Pohjolasta, jonka monitoiminaisemme Marjo säesti.

Tottahan pikkujouluissa pitää olla mukana myös jouluisia lintuja, Pulmusia, siis Putkilahden oma lauluryhmä Sisko, Maire, Tarja, Virpi, Sirpa ja Mirja. Tällä kertaa he esittivät tutun laulun Kynttilöiden syttyessä.

Illan vauhdikkain ohjelmanumero oli Haimoon liisiidereiden – kuten Pentti ohjelmanumeron spiikkasi – liikuntaesitys, jossa nähtiin aitoa cheerleader-meininkiä notkeista spagaateista ja kärrynpyöristä henkeäsalpaaviin nostoihin asti. Kyseessä oli taas Mirjan tyttärentytär ja hänen viisi ystäväänsä, jotka olivat vartavasten tulleet Vihdistä asti Putkilahteen esiintymään.

Haimoon liisiiderit

Ilta jatkui Marjon, Tarjan, Mirjan ja Julian vauhdittaman yhteislaulun merkeissä glögiä ja torttuja maistellen kunnes paikalle kolisteli vanha tuttavamme Joulupukki Korvatunturilta asti. Niinpä vain tuli taas todistettua, että putkilahtelaiset olivat olleet kilttejä, sillä jokaiselle löytyi Pukin säkistä oma pikkuinen joulupaketti.

Vielä lähtiessään yksi jos toinenkin löysi myyjäispöydältä jotain hyvää kotiin vietäväksi. Se, minkä kaikki varmasti saivat mukaansa, oli joulumieli, sen todella takasivat niin laulut, esitykset kuin kotoinen tunnelmakin.

TEKSTI RIITTA HAKANEN
KUVAT LASSE ELFVENGRÉN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 1/tammikuu 2012]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke