www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

HELMIKUUN HELISTELLESSÄ

Talvi ei mene tavoiltaan, ei tämäkään talvi. Lunta ja pakkasta on viimeinkin saatu ja sen ohella myös liukkaita ja vaarallisia ajoteitä. Lumikola on taas se joka kodin tärkein työkalu porrasharjojen ja luutien ohella. Talviurheilu- ja kuntoilukausi on parhaimmillaan niin harrastajille kuin ammattilaisillekin. Putkilahdessakin hiihdon ystävät ovat avanneet latujaan metsiin ja peltojen ympärille. Kunto kohenee silmin nähden. Lapsille pehmeä lumi ja siinä touhuaminen on punaisten poskien lisäksi suurenmoinen ilon tuoja.

Talvi on kulunut presidentinvaalien merkeissä jo monta viikkoa. Vahvassa ennakkosuosikin asemassa ollut Sauli Niinistö peri lopulta voiton kaksivaiheiseksi muodostuneessa vaalissa. Toivotaan uudelle maan isälle menestystä ja korkeaa viisautta eteen tulevissa tehtävissään niin kotimaatamme kuin koko maailmaakin koskevissa asioissa.

Usein puhutaan “talvisodan hengestä”, jolla tarkoitetaan kansallista yhtenäisyyttä, joka mahdollisti Suomen säilymisen itsenäisenä talvisodassa.

Tässä lehdessämme lähestymme tuota aihetta Risto Perttulan laatimassa tutkimuksessa, joka keskittyy pääosaltaan JR28:n 1. pataljoonan kamppailuihin talvisodassa.

On tärkeätä etsiä tietoa ja selventäviä syitä, miksi ihmiset ovat aikanaan toimineet niin kuin ovat toimineet ja mitä seurauksia näistä toimista on ollut. Toivottavasti tieto auttaa tulevaisuudessa ratkaisemaan omia kuin myöskin kansakuntien keskinäisiä ongelmia oikealla tavalla, ilman sotia.

Talvisydämen keskellä kylälehdellä on kerrottavana mukava uutinen, josta voimme olla ylpeitä. Putkilahti on taas saanut hyvää valtakunnallista kuuluisuutta, kun Jyväskylän kaupungin ruokapalvelun, Kylän Kattauksen, työntekijä Senja Lankinen on saanut valtakunnallisen hotelli-, ravitsemus- ja suurtalousalan PRO2012-tunnustuspalkinnon ruokapalvelutyöntekijöiden sarjassa. Senja Lankinen on syntyisin Putkilahdesta, Töppöspohjalta.

Jos oli suurta juhlaa Senjan PRO-juhlissa, niin riemukasta tunnelmaa riitti myös vuonna 1934 vietetyissä häissä Tammijärvellä. Näihin molempiin juhliin pääsemme mukaan tutustumalla tämän lehtemme sisältöihin.

Aune Turunen,
päätoimittaja

[Putkilahden kylälehden 2/helmikuu 2012 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke