www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Veikko Riikonen jatkaa puheenjohtajana

Putkilahden kyläseura ry

Kyläseuran syyskokous järjestettiin Koulupuistossa 11.12.2011 klo 13.00. Osanottajia syyskokouksessa oli ainoastaan kahdeksan, mutta muuten kokous sujui perinteiseen tapaan. Toiminta jatkuu vakaalla pohjalla.

Vuoden 2012 johtokuntaan valittiin erovuoroiset Valto Koskinen, Pekka Salonen ja Riitta Hakanen uudestaan. Muina johtokunnan jäseninä jatkaa Lasse Elfvengren, Sisko Ruth ja Marjo Merivirta. Johtokunnan varajäseniksi valittiin Johanna Salminen, Kyösti Koskinen ja Sari Heiskanen. Puheenjohtajana jatkaa Veikko Riikonen.

Kiinteistön hoitoa Kyläseura on nyt omistanut Koulupuiston 10 vuoden ajan. Satavuotias kiinteistö on arvokas ja vaatii monenlaista huolenpitoa. Toistaiseksi kyläseura on onnistunut huolehtimaan omaisuudestaan vähintäänkin tyydyttävästi ja rakennukset ovat hyvässä käyttökunnossa – ja kunnossapitotyö jatkuu.

Koulun pihan perällä oleva ulkorakennus (puuliiteri ja varasto) on siivottu käyttökelvottomista rakenteista ja osa ulkoseinää sekä ovia on uusittu. Nyt odottelemme ilmojen lämpenemistä ja sitten korjaamme vielä rakennuksen katon, ulkomaalauksen ja muita pienempiä yksityiskohtia.

Yläkoulun käyttövesiputki ja viemärikin oli jäässä kahtena ennätyskylmänä talvena 2011 ja 2010. Tästä aiheutui monenlaista harmia talon asukkaille ja juhlatilojen vuokraajille, kun WC ei toiminut ja tiskikonekin toimi vain koristeena. Viime syksynä oli pakko etsiä ratkaisua tähän vesijohtojen jäätymisongelmaan. Onnistuimme kaivamaan putket esiin koulurakennuksen alta. Laitoimme sinne paremmat lämpöeristeet ja vesiputkelle sähköllä toimivan saattolämmityksen. Tänä talvena saimme jo testattua uudet viritykset helmikuun alun enimmillään 30 asteen paukkupakkasilla. Huokailemme nyt helpotuksesta, koska ainakaan toistaiseksi koulurakennukseen tuleva käyttövesiputki ei ole uudelleen jäätynyt. (Valto Koskinen)

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 2/helmikuu 2012]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke