www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Töpinpohjalta PRO-voittajaksi

Lokakuun 26. päivä olin lähdössä iltapäivällä töistä kotia kohti kun Aromi-lehdestä (ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten lehti) soitettiin ja onniteltiin, että olen päässyt 36:n finalistin joukkoon. Minut kutsuttiin Finlandia-talolle loppufinaaliin, jossa 36:sta hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattilaisesta valittaisiin 12 parasta. Olin ällikällä lyöty ja kysyin toimittajalta kuka tämän kaiken takana on? Hän vastasi, että oma työyhteisöni, Kortepohjan koulun henkilökunta oli minua ehdottanut tunnustuspalkinnon saajaksi.

Kiitin koulun henkilökuntaa ja tarjosin kakkukahvit. Päätimme porukalla, että haen ”pojan kotiin” Helsingistä. Joulukuussa saivat kaikki halukkaat kannustaa ja antaa kommentteja minusta Aromi-lehden toimitukselle internetin välityksellä. Tein kyllä itsekin tuttavapiirissä ”vaalityötä” ahkerasti ja skypetin kaikille ulkomaalaisille ystävilleni asian tiimoilta.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan Oscarit jaettiin Finlandia-talolla 19.1.2012 järjestetyssä gaalassa nyt 10. kerran. PRO-tunnustuspalkinnon saajien sarjoja on 12 ja ehdokkaat työskentelevät erilaisissa tehtävissä ympäri Suomea. Finalisteja yhdistää intohimo työtään ja ammattiaan kohtaan sekä terve ammattiylpeys ja kyltymätön tiedonjano. Aiemmin palkinnon ovat saaneet muu muassa Jyrki Sukula, Satu Tiivola ja Päivikki Palosaari.

Päivää ennen PRO-gaalaa 14 arvovaltaisesta jäsenestä koostuva tuomaristo valitsee kunkin sarjan voittajan. Kriteereinä olivat ammattitaito, esikuvallisuus ja asenne.

PRO-gaalassa oli juhlimassa 36 finalistin lisäksi lähes sata entistä voittajaa sekä yli neljä sataa muuta juhlijaa. Me finalistit saavuimme Finlandia-talolle puolta tuntia ennen muita. Meidät kutsuttiin Vip-huoneeseen kuohuviinille ja kerrattiin illan ohjelman kulku ja illan marssijärjestys lavalle saavuttaessa.

Saimme ihastella kauniisti katettuja pöytiä viidelle sadalle hengelle ennen kuin muut juhlavieraat päästettiin pöytiin istumaan. Jokaisella oli omat paikat ja nimilaput pöydissä. Illan menu oli mahtava. Alkucocktail, alkuruoka 1 johon kuului erilaisia kala-annoksia, alkuruoka 2 taas piti sisällään hanhenrintaa ja marinoitua kantarellia. Pääruokana oli luomuhärän sisäfilettä ja haudutettua potkaa kahdella kastikkeella.

Pääruoan jälkeen nautiskelimme erilaisia juustoja ja jälkiruoaksi saimme herkullista vadelma-jogurttimoussea, mesiangervo creme bruleeta ja lakritsimascaronea. Eikä tässä vielä kaikki, vaan PRO 10-vuotis leivos, kahvi ja konjakki kruunasivat koko mahtavan aterian. Niin, viiniä, olutta ym. juomia tarjoiltiin läpi koko aterian. Tarjoilijoita oli lähes sata hoitamassa illan ruokailua. Ihaillen katsoin heidän jouhevaa työskentelyään, sillä kaikki tuntui sujuvan käsikirjoituksen mukaan.

Tunnelma koko gaalan ajan oli välitön ja hauska. Juontajat Heikki Paasonen ja Maija Ijäs tekivät illasta rennon hauskoilla puheillaan. Ohjelmassa oli stand-up komiikkaa sekä erilaisia musiikki- ja tanssiesityksiä.

Tämän kuvan Senja Lankisesta on ottanut Vesa Lankinen

Jännitys oli huipussaan kun me kolme finalistia odotimme voittajakirjeen avausta ja tuloksen julkaisua yleisön edessä. Tuntui, että se hetki kesti ikuisuuden. Tunne oli sanoinkuvaamaton kun minut oli julistettu voittajaksi ruokapalvelun työntekijän sarjassa. Sain hienon tunnustuspalkinnon, kukat, Arla Ingmanin (joka sponsoroi ruokapalvelun työntekjöitä) ”salaisen kirjekuoren” sekä diplomin. Pidin kiitospuheen. Takahuoneessa oli vielä haastattelu Aromi-lehteen ja valokuvaus, jonka jälkeen pääsin omaan pöytääni seuraamaan muiden finalistien palkitsemista. Minun avecina oli aviomieheni, joka istui samassa pöydässä kanssani. Helsingissä mukana kannustamassa olivat myös esimieheni ja Jyväskylän kaupungin Kylän Kattauksen liikelaitosjohtaja.

Lämmin kiitos kaikille putkilahtelaisille tuesta ja kannustamisesta kisassa.

SENJA LANKINEN O.S JÄRVINIEMI

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 2/helmikuu 2012]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke