www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Laskiaisrieha Putkilahdessa

Putkilahden jokavuotinen laskiaisrieha sai koolle tällä kertaa noin kolmekymmentä mäenlaskijaa. Laskiaissunnuntaina järjestetty tapahtuma kokosi ihmiset pitämään hauskaa ja näkemään tuttuja. Mäki oli tehty moottorikelkalla, jolla sai hyvät urat erikseen laskijoille ja ylös käveleville.

Lumi pöllysi, kun innokkaat laskijat pääsivät pulkkien ja liukureiden kanssa mäenlaskuun.

Hurjimmat uskaltautuivat kipuamaan mäen päälle ja tulivat sieltä kovalla vauhdilla alas. Loput tyytyivät mäen keskikohtaan ja siitä alas pääsemiseen.

Sää oli hieman tuulinen ja kylmä, mutta kuuma kahvi, kaakao ja makkara pitivät väen lämpimänä. Paikalla tarjottiin myös munkkeja. Ilmaiseksi sai mehua ja lakritsaa. Laskiaisrieha oli saanut mukaan myös ohi kulkevia matkalaisia.

Makkaraa paistaa Robert Merivirta.

Väkeä oli monen ikäistä. Oli lapsia ja aikuisia. Useimmat aikuiset tyytyivät jäämään alas vaihtamaan kuulumisia, mutta muutama oli uskaltautunut mäkeen. Osa lämmitteli nuotion ääressä mahdollisten syömisten kanssa. Tunnelma oli mukava ja leppoisa. Ja miksipä ei olisi tuttujen kanssa.Punaisia poskia vilahteli siellä sun täällä, kun pienemmät lapset pujottelivat aikuisten välistä laskemaan mäkeä tai hakemaan syömistä. Ei voi muuta kuin todeta, että taas oli yksi unohtumaton kylän tapahtuma.

TEKSTI: AURORA WEIJO
KUVAT: OSMO WEIJO

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 3/maaliskuu 2012]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke